Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Önbizalomnövelő iskolai versenyek

Színes programokkal, a tantárgyi versenyeken elért jobbnál jobb eredményekkel zárja az első félévet a beledi általános iskola. Borosné Tóth Zsuzsanna a versenyeken való részvételről, valamint az ott elért eredményekről számolt be televíziónknak.

A beledi általános iskolában a pedagógusok a február 7-i értekezleten elemzik a szakmai munkát, valamint zárják le 2017/2018-as tanév első félévét. Az igazgató arról beszélt, hogy a megmérettetések egy része iskolai keretek közt bonyolódik, majd a versenyeztetés megyei fordulóval folytatódik sok esetben. Tantárgyanként kb. 10-20 fő vesz részt ezeken a versenyeken.
Az iskolai fordulóknak akkor is van jelentősége, ha nem jutnak tovább a diákok, mert sok tapasztalatot szereznek, továbbá egy-egy eredményes szereplés után növekszik az önbizalmuk. Az izgalmi, stresszes állapot befolyásolhatja a tanulók teljesítményét, de a pedagógusok mindent megtesznek az iskolások megmérettetéseken való sikeres szereplése érdekében.
Tizenöten neveztek be a történelemverseny iskolai fordulójára, melyből a legjobbak akár az országos szintig is eljuthatnak. A beledi tanulók ott voltak a Varga Tamás-, valamint a Marót Rezső-matematikaversenyen, illetve részt vettek a Csornán és Kapuváron megrendezett megmérettetésen.
Csornán Antal Enikő 2. helyezést ért el, a december eleji kapuvári fordulóról pedig még nem kapták meg az összesítést.
Az alsó tagozatosok szintén beneveztek a matematika versenyekre, melyek eredményeire egyelőre várniuk kell. A kicsik ügyeskedtek a szavalóversenyeken: a szeptember 23-án Nicken megrendezett programon hat beledi kisdiák vett részt, ahonnét Horváth Cecília Lilla arany minősítéssel, valamint különdíjjal tért haza. A kapuvári Pátzay Pál Általános Iskola hagyományos vers- és prózamondó versenyén szintén Horváth Cecília Lilla képviselte a beledi intézményt. Szép számmal vettek részt a tanulók a Beledi Iskoláért Alapítvány támogatásával szervezett vers- és prózamondó versenyen. A vetélkedőn sok szülő is megjelent, hogy közösen hallgassák meg a gyermekeket, akik könyvjutalomban részesültek.
A Kapuvár környéki iskolák tehetséges diákjai számára meghirdetett Szülőföldünk a költészetben elnevezésű vers- és prózamondáson az 5-6. évfolyamot képviselve Nyitra Zsófia az első helyen végzett, a 7-8. osztályosok közül Velner Hanna pedig megszerezte a második helyet.

Szeptemberben több mint 20 ezer kilogrammnyi papírt, közel 5 ezer kilogramm kartont, valamint kb. 400 kilogramm akkumulátort gyűjtöttek a gyerekek. A diákok szorgos munkájának köszönhetően több mint félmillió forinttal gazdagodott a diákönkormányzat. A pénz célszerű felhasználásáról osztályonként döntenek. Borosné Tóth Zsuzsanna megköszönte a szülők segítségét, mert ők is nagyban hozzájárultak a papírgyűjtés sikeréhez.
Török Jeanette testnevelő tanár közbenjárásával februárban ausztriai sítáborban vehet részt az iskola tíz tanulója. A tanárok és a diákok nagyon várják már ezt a programot, mert újdonságnak számít az iskola történetében.
A Soproni Tankerületi Központ „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő iskolai közösségi program kísérleti megvalósítása” címmel nyújtott be pályázatot, melynek keretében idén júniusban, valamint 2019 nyarán tematikus, kétszer egyhetes ingyenes táborozáson vehetnek részt a beledi fiatalok.

Beküldés dátuma: 2018. 01. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play