Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Önkéntes tűzoltók családi napja Beledben

A 135 éves Beledi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője reméli, hogy az elkövetkezednő időkben is számíthatnak az önkormányzat, valamint a lakosság támogatására.

Családi nappal ünnepelte fennállásának 135. évfordulóját a Beledi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A csapat nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedek alatt. Többek között adományból és vásárlásból szerezték be újabb gépjárműveiket. Nagy segítséget jelentett, amikor a kapuváriaktól megkapták az Ifa tűzoltóautót. A Mercedes fecskendő is túl van már jó néhány vonuláson
Tavaly pályázaton nyerték el a nagy teljesítményű Honda típusú szivattyút és a két láncfűrészt. Az eszközökre különösen nagy szükségük van a szélsőséges időjárás okozta károk elhárításánál és a mentési munkálatokhoz. Problémát okoz az egyesületnél, hogy viszonylag kevesen vannak, ráadásul csak nyolcan végezhetnek ún. szaktevékenységet. A hiányzó szakképesítések megszerzéséhez pályázati pénzből finanszíroznák a tanfolyamokat.
Idei pályázati forrásból szerezték be a tűzoltószertár két szekcionált kapuját, melyeket augusztus végén, szeptember elején szeretnének beüzemelni. Téli hónapokra tervezik a szociális helyiségek csempézését. Az épületet már korábban ellátták a külső hőszigeteléssel, a kapucsere után pedig át fogják színezik a falakat is. Régebben megoldották a bejárat előtti térkőborítást, és a belső villamosrendszer is megújult. A következő években tervezik egy min. 2.000 liter víz szállítására alkalmas, 5-6 millió forintba kerülő tűzoltófecskendő beszerzését.
– Ez úton szeretném megköszönni a képviselőknek és a polgármesternek az egész éven át nyújtott anyagi és tárgyi felajánlásait – mondta Pénzváltó Sándor. A parancsnok megköszönte az önkéntesek családtagjainak önzetlen hozzáállását, hiszen szó nélkül, türelemmel viselik, amikor a tűzoltók alkalomadtán még éjjel is másokon segítenek, vagy ha hétvégén a szertár karbantartásával vannak elfoglalva. Ráadásul a feleségek, barátnők részt vesznek a rendezvények szervezésében és lebonyolításában is

Beküldés dátuma: 2016. 07. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play