Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Önkéntes tűzoltók értekeztek Farádon

Az előadásból kiderült, hogy az elnök változatlanul fontosnak tartja a hagyományőrzést, és büszkék az 1800-as évekre visszatekintő gyökereikre, valamint a múlt század végéről való működőképes lovasfecskendőre. A négykerék meghajtású Ifa gépjárművel pedig komoly műszaki mentési feladatokat is el tudnak látni.
Balogh Ferenc nyugalmazott  ezredes csak felsőfokon tudott szólni a farádi önkéntes tűzoltó-egyesületről. Véleményét rel="clearbox[gallery=]" href="/admin/kepek/hirek/201103212.jpg">többek között azzal indokolta, hogy lehetőségeihez mérten mindent elkövet a csapat a kiváló színvonalú működtetésért.
- Azt szeretném, ha nagyon sok ilyen egyesület lenne a megyében, mint a farádiaké - mondta a volt tűzoltó. Dicséretére válik az egyesületnek, hogy rendszeresen részt vesznek a versenyeken, időközönként ún.vizes gyakorlatokat tartanak, foglalkoznak az iskolásokkal, továbbá saját erőből újították fel az Ifa gépjárműfecskendőt. A tűzoltók egyik alapfeladata, hogy részt vegyenek a lángok oltásában és a kárelhárításban, de a megyei tűzoltószövetség elnöke legalább ilyen fontosnak nevezte a közösségre gyakorolt hatásukat, valamint azt a példát, amit az önzetlen munkával kapcsolatban mutatnak.
A szélsőséges időjárás miatt az elmúlt évben sok feladata volt a lánglovagoknak, amit becsületesen elvégeztek, annak ellenére, hogy a támogatási feltételek semmit sem javultak az előző évhez képest - jegyezte meg a nyugalmazott tűzoltó. Elsősorban pénz kérdése a megfelelő felszerelések beszerzése, de a mentésre induló szakembereknek meg is kell tanulniuk ezek rendeltetésszerű használatát. Balogh Ferenc példának említette a milliókba kerülő, baleseteknél használt feszítő-vágó berendezést, de szükség lehet motoros láncfűrészre, emelőpárnákra is. Az önkéntes tűzoltók szabadidejük terhére vállalják, hogy képzéseken vesznek részt, de 2010-ben nem írtak ki olyan pályázatot, amely segítségével finanszírozhatták volna ezek anyagi hátterét. A parancsnokok nehezen kerítenek arra alkalmat, hogy részt vegyenek az időigényes oktatásokon, mert munkahelyük nem tudja őket nélkülözni. Az országos átlagot tekintve is kiemelkedően magas  a Győr-Moson-Sopron megyei tűzoltó egyesületek száma. Balogh Ferenc ebből is arra következtet, hogy nem szabad feladni a csapatok minél jobb körülményeiért folytatott küzdelmet.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés