Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Önkéntesek őrzik a település utcáit és köztereit Kapuváron

A kapuvári polgárőrök minél több időt szeretnének eltölteni a város területén. Tevékenységük egyelőre a szombat éjszakai, valamint a nagyrendezvények idejére esik, de már a nyár folyamán megjelennek a lovas polgárőrök a városban.

A 2014-ben újjászerveződött kapuvári polgárőr egyesületet a következő és márciusában jegyezték be hivatalosan, így a Hanság Polgárőr Egyesület 2015 őszén kezdte meg munjáját. Legutóbb tizenhatan vállalták, hogy együttműködnek a rendőrséggel. Megfigyelő tevékenységükhöz tartozik a járőrözés, a közbiztonság és a közterületek rendjének ellenőrzése. Az önkéntesek minden szombaton este tíztől hajnali négyig járják a várost, ezenkívül a nagyobb közösségi rendezvények biztosítását is vállalják. Mivel mindegyikük dolgozik, hétköznap nem tudnak eleget tenni a feladatoknak.
– A hétvégi bulik után olyan rendbontás még nem fordult elő, amikor közbe kellett volna lépnünk – fogalmazott Molnár László, aki szerint mindez annak köszönhető, hogy kulturáltan szórakoznak a helyi fiatalok. Amennyiben olyan esettel kerülnek kapcsolatba, amikor mégis közbe kellene avatkozni, először figyelmeztetik a kihágást végrehajtó személyt. Ha ez sem vezet eredményre, értesítik rendőr kollégáikat, akik megteszik a szükséges intézkedést.
A polgárőrségről szóló törvény 2015. június 21-én hatályba lépő módosítása tette lehetővé, hogy a 14 és 18 év közötti ifjú polgárőrök is szolgálatot lássanak el, ezért a tinédzsereket is bevonják az önkéntes feladatok ellátásába. Úgy gondolják, hogy könnyebben szót értenek a hétvégi szórakozásból hazafele tartó fiatalsággal, ha az adott korosztály is képviselteti magát a szervezetben. További érdekesség, hogy az állampolgárok hamarosan lóháton közlekedő önkéntesekkel találkoznak Kapuváron, illetve a település közigazgatási határán kívül. Ennek felétele, hogy az önkéntesek eleget tesznek az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának égisze alatt meghatározott elméleti és gyakorlati vizsgakövetelményeknek.
A Hanság Polgárőr Egyesület a felszerelések nagy részét az önkormányzati és a megyei szövetség által biztosított támogatásból tudja beszerezni. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség jóvoltából kapták azt a gépjárművet, melynek segítségével gyorsabban eljutnak a város különböző pontjaira. Molnár László végezetül hozzátette: soraik közé várják az önkéntes feladatok ellátására felelősséget érző, újonnan jelentkező személyeket. Jelentkezni lehet a következő elérhetőségeken: [email protected], +36 70/337-0966

Beküldés dátuma: 2016. 05. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play