Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Önkormányzati tulajdonú cégek éves beszámolói

Általában nagyobb figyelemre számíthatnak a lakosság közérzetét pozitívan befolyásoló önkormányzati intézkedések, mint például a közterületek rendben tartása vagy a távhőszolgáltatás – derült ki Hámori György beszámolójából.

Hámori György úgy vélte, hogy viszonylag könnyű helyzetben van, ha a sajtó a legutóbbi képviselő-testületi ülésről szóló beszámolót várja tőle, hisz a tanácskozás legnagyobb részében az önkormányzat érdekeltségeiben lévő gazdasági társaságok és alapítványok beszámolóit hallgatták meg.
Szép fejlődésen ment át a közel hatvan megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztató Kéz-Mű Nonprofit Közhasznú Kft. A mostani képviselő-testülettel egyidős, és az elején hétmillió forintos árbevételt produkáló Kapukom Kft. mára több mint 200 millió forintnyi forgalmat bonyolító céggé nőtte ki magát úgy, hogy feladatköre azóta  meghétszereződött. A távhőszolgáltatás szintén sok embert érint a városban, ezért kiemelt figyelem övezte a fix árakkal dolgozó, ezért tényleges gazdálkodást nem folytató kft. beszámolóját. A polgármester elégedett a korábban negyven-ötven százalékos veszteséget hozó, ugyanakkor a tavalyi esztendőben korszerűsített távhővezeték-rendszer működésével.
Az önkormányzat a cégek után áttért az alapítványok jelentéseinek tárgyalására. A továbbiakban nem közalapítványként fog működni a Közbiztonságunkért Közrend, Közbiztonság és Bűnmegelőzési, valamint a Kapuvár Lakosainak Egészségéért Közalapítvány.

Hámori György a média által szinte folyamatosan napirenden tartott húsgyár kérdésével kapcsolatban megjegyezte: Először tojjuk meg a tojást, és utána kotkodáljunk, vagyis óvatosan kell bánni az arab befektetői körről elterjedt hírekkel. A település vezetője teljesen nyugodt csak akkor lesz, ha az első műszak felvette a munkát, mert hosszú folyamat előzi meg a gyár esetleges újraindítását. A befektetők szerint is optimális esetben legalább fél év  –  hangzott a nyilatkozatban.
– Reméljük, valóban elindulhat a gyár. Nagyon kívánom a kapuváriaknak, hogy ezt együtt éljük át, és akkor lesz okunk az ünneplésre – mondta a polgármester.

Beküldés dátuma: 2014. 06. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play