Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Önrész hozzáadása nélkül újult meg a kapuvári iskolák informatikai eszközparkja

Budai Imre az intézményfenntartó nevében mondta el gondolatait az átadóünnepség résztvevőinek. Az iskolai épületek állapotát ismerve sok mindenre lehetne költeni a pénzt, de az alpolgármester szerint bűn lett volna kihagyni a száz százalékos támogatással megvalósuló beruházást. Hozzátette: az önkormányzatnak kötelesége kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek a szakmai munka színvonalát erősítik. A most megvásárolt eszközök hozzájárulnak ahhoz, hogy az intézményben tanuló diákok a mai kor színvonalának megfelelő tudással felvértezve hagyják el az iskolát. A fejlesztés azt sem zárja ki, hogy további korszerűsítésre gondoljanak a kapuvári oktatási intézményekben. Függetlenül attól, hogy a jövőben milyen módon változik a finanszírozás, a helyhatóságoknak mindig fontos marad az iskolai nevelés – hangsúlyozta az alpolgármester. “Az intelligens iskolamodell infrastrukturális hátterének kialakítása Kapuváron” című, 53 millió forint támogatást biztosító TIOP-os pályázat megvalósításában sokan közreműködtek: Biczó Kálmán projektkoordinátor, a városháza pénzügyi osztályának dolgozói, és az iskolák munkatársai.
A Berg Gusztáv Szakiskola, a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium valamint a Kapuvár Térségi Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat hét feladatellátási helyére (a Pátzayba-, a Széchenyibe-, a gartai iskolába, továbbá a himodi, a babóti, a szárföldi és a veszkényi tagintézménybe) összesen 69 számítógép és hozzá tartozó monitor, 34 tantermi-csomag (interaktív tábla, notebook, projektor), 1 alkalmazás szerver, valamint szoftver,  ezenkívül szavazó - és wifi-csomag került.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play