Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Országos elődöntőben a beledi és a kónyi csapat

Mindössze egy hónap áll az iskolások rendelkezésére, hogy jól begyakorolják az újabb tízféle mozgásformát, ami Takács Sándor testnevelő tanár szerint egyébként is  jóval nehezebb lesz a megyeinél. Főleg az ügyességi számokra kell felkészülni, mert a területi mérkőzésen kevesebb gyorsasági feladat lesz. Az eddigi tizennyolc versenyző mellett újabb tíz alsós vesz részt az edzéseken, és aki a legügyesebbnek bizonyul, ott lehet az országos válogatón. A továbbjutó vetélytársakról annyit lehet tudni, hogy a beledieknek legalább két szombathelyi, tatabányai vagy Tata környéki  csapattal is összemérik az erejüket. Takács Sándor túl nagy reményeket nem fűzött a játékhoz, hiszen olyan iskolák versenyzői küzdenek meg egymással, akik közül négyen is az országos döntőbe jutottak az utóbbi két évben. A pedagógus már annak is örülne, ha a beledi kisdiákok nem utolsóként fejeznék be a megmérettetést.
Tóth Zsuzsanna, a kónyi iskola megbízott igazgatója örül annak, hogy ilyen sok tanuló jár a felkészítésekre, és büszke a fiatalok teljesítményére. A rábaközi intézmény vezetője nem tudja, hogy miért éppen Kónyra esett a választás, de szívesen látták vendégül a legutóbbi megmérettetés nyolc résztvevőjét a sportcsarnokban. - Mások is érzik, hogy a faluban szeretik a sportot - jegyezte meg az igazgató. Szerinte az is a 85-ös főút mellett elhelyezkedő község előnyére írható, hogy  könnyen megközelíthető. Mintaértékű az az összefogás, amelyet a környező iskolák testnevelői tanúsítottak a verseny lebonyolításával kapcsolatban, a gyerekek pedig sokat dolgoznak a szép eredmény érdekében. Az is sokat lendített a dolgon, hogy a szülők minden támogatást megadnak a pedagógusoknak - hangzott a riportban.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 23.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek