Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Országos kamarai elismerés Éliás Ádám csornai mentőtisztnek

Éliás Ádám kicsi korában klasszikus fiús szakmákról álmodozott, ezért sokáig kamionsofőr szeretett volna lenni, és amikor elérkezett az ideje, akkor sem ő választott szakmát, hanem szinte magától rátalált a hivatás. A magyar egészségügy napja alkalmával adományozott kitüntetést egyfajta pozitív visszajelzésnek tekinti, mely arról biztosítja, hogy megfelelő az egy évtizeddel ezelőtt megkezdett szakmai út.

Éliás Ádám 2008 januárjában lépett be az Országos Mentőszolgálat kötelékébe. A fiatalember mentőápolóként kezdte munkáját a Kapuvári Mentőállomásnál. Visszaemlékezésében arról beszélt, hogy szinte véletlen folytán tévedt az egészségügybe, hiszen teljesen más szempontok szerint választott magának középiskolát, ahol elektronikai ismeretekkel bővítette tudását.
Ezt követően a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán elektronikus újságíró végzettséget szerzett. Mivel édesapja mentőtisztként dolgozott Csornán, első kézből értesült róla, hogy mentőápolót keresnek. Az egyetemista úgy gondolta, próba szerencse, szabadidejében elvégzi az alapképzést, hátha lesz belőle valami. Azóta az élet sokszorosan bebizonyította, hogy jó döntés volt a részéről.

– Kicsit furán hangzik, de az a jó a mentőszolgálatnál, hogy szinte minden évben vagy hónapban történnek olyan dolgok, amelyek az emberben örökké megmaradnak – fogalmazott Éliás Ádám, aki rengeteg pozitív és negatív történettel tudna szolgálni. – Hála Isten, azért sokkal több örömteli dolog történik, mint tragédia, de utóbbi is része a munkának – tette hozzá. Végérvényesen bevésődött az emlékezetébe, amikor először vezetett le szülést önállóan, de ugyanígy hatott rá a sikeres újraélesztés vagy a kritikus állapotú sérült stabilizálása. – Néhányukkal olykor találkozunk az utcán, a szupermarketben vagy bárhol a hétköznapok során, és mindig nagyon jó gondolattal tölti el az embert, hogy az a személy aki vásárol, kirándul, éli az életét, a mi munkánk által nyerte vissza az egészségét – hangsúlyozta a mentőtiszt.
A szokásrend alapján főleg azok a kollégák vehetnek át valamilyen elismerést, akik több évtizede dolgoznak egy-egy szakmában, például az egészségügyben. Éliás Ádám kezdőnek semmikép sem tekinthető, ezért úgy vélekedik, hogy a pályán eltöltött tíz esztendejével valahol a kettő között helyezkedik el, de ettől függetlenül is meglepetésként hatott rá, amikor a Semmelweis-napi ünnepségen megkapta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara oklevelét. A mérföldkőnek is tekinthető elismerés a díjazottat arra ösztönzi, hogy az egészségügyre amúgy is jellemző módon foglalkozzon az önfejlesztéssel, amihez hozzá tartoznak a szakmai továbbképzések.

Beküldés dátuma: 2019. 07. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés