Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Országos pékverseny Kapuváron

Németh Csóka Gábor alpolgármester a városházán tartott ünnepélyes eredményhirdetésen reményét fejezte ki annak érdekében, hogy  megbecsülés övezi a pék szakma képviselőit a jövőben. Véleménye szerint minden tanuló nyert a vetélkedővel, hiszen bővíthette szakmai tudását. Modok Jenő titkár a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Agrárkamara szakmák elismertségében betöltött szerepvállalását dicsérte. Nézete szerint legalább ekkora feladat hárul azokra a képzőintézményekre, ahol az iparosokat oktatják. Arról pedig, hogy az inasok milyen mesterekké válnak, a végső véleményt a fogyasztó mondja ki. A háromnapos megmérettetés végén az egyes szakaszokat Werli József, a versenybizottság elnöke értékelte: A leendő pékeknek az írásbeli feladatmegoldás általában nem az erőssége, de idén az 51 százalék feletti teljesítmény a bírálókat kellemes meglepetésként érte, melyből arra a következtetésre jutottak, hogy jó évjárattal állnak szemben. A fiatalok a gyakorlati példák során kiegyensúlyozott termékminőséget állítottak elő, és a szóbelin is megfeleltek az elvárásoknak.
Akinek az összteljesítménye elérte a 71 százalékot, az tulajdonképpen letette a szakmunkásvizsgát. Az 51 és 71 pont közötti szintet elérő eldöntheti, hogy elfogadja-e a versenyen kapott minősítést,  vagy bízva a jobb eredményben, a képzés befejezésekor társaival együtt újból levizsgázik. A Kapuváron megrendezett pékversenyen tizenheten értek el 71-nél nagyobb pontszámot, s köztük volt a bevezetőben említett Berta Csaba. A kapuvári iskola tanulójának nagyon jól sikerül az elméleti rész, a szóbelin pedig két tételt kapott. A Berg Gusztáv-os diák kijelentette: gyakorlati tudását eddigi helyén szeretné tovább csiszolni.
Nagyné Szabó Nikoletta igazgató megköszönte a szervezésben résztvevő kollégák segítségét. Az ország tizennégy településének iskolájából neveztek be versenyzők a megmérettetésre. A Kapuváron tartott rendezvény gördülékeny lebonyolítása, valamint az intézmény tanulójának előkelő országos helyezése mind a Berg Gusztáv Szakiskolában folyó szakmai munka elismeréseként értékelhető.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés