Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Osliban őszinte vendégszeretettel fogadják a látogatókat

Az osliak tudják, ha beköszönt július első szombatja, különleges napra ébrednek. Huszonöt éve hagyományosan ekkor tartják a falunapi mulatságot, amelynek szervezési és vezetési feladatait negyedszázada Fodor József vállalja.

Fodor József polgármester bízik a Szűzanya segítségében, akinek jóvoltából idén is szép időben ünnepelhették a falunapot Osliban.
– Tudjuk, hogy Osli búcsújáró hely, ahova nagyon sokan elzarándokolnak. Ma van a Sarlós Boldogasszony napja. Lőrincz Béla vitnyédi plébános nálunk tartotta meg aranymiséjét – mondta a falu első embere. Hozzátette: Osliban leszoktak a nagyvárosi sztárokról, ezért inkább a helyiek szerepelnek. Az amatőr énekesek, táncosok felkészülten mutatják be előadásaikat a falu színpadán.
Elvegyültek a színes forgatagban az osztrák andaui és a szlovák dunamocsi testvértelepülések küldöttei, de szintén barátjuknak mondhatják Kocs község lakosságát, akik ugyanúgy eljöttek. Az osli falunapon minden esztendőben számítanak a környező települések látogatóira is. Igazi falusi vendégszeretettel várják a nagyközönséget, hisz náluk önfeledt szórakozásban részesülnek.
Televíziónk forgatásának időpontjában a kapuvári Junior Mozgásstúdió tagjai ropták a táncot a színpadon. Osli polgármestere büszkén megjegyezte: – Nekünk is van egy énekes csapatunk, az Osli Vadgesztenye Hagyományőrző Dalkör. Énekeseink a dunamocsi kórussal adtak elő idén egy közös produkciót, melyre nem tudtak előre készülni, mégis kiválóan megoldották.
A közel 900 lelkes település közösségi programjain az óvodások és az iskolások minden alkalommal szerepelnek. A kicsik az óvónőktől, a nagyobbak a pedagógusoktól tanulják meg a koreográfiát, és szorgalmuknak köszönhetően csodálatos műsorral kápráztatják el a közönséget. A polgármester szerint az élmény megmarad a gyerekekben, akiknek - ha később visszaemlékeznek ezekre az évekre -, eszükbe fog jutni, hogy milyen jól érezték magukat az osli falunapon.
– Örülök neki, hogy a Rábaközi Televízión keresztül a szélesebb nagyközönségnek is be tudjuk mutatni műsorainkat – köszönt el stábunktól Fodor József.

Beküldés dátuma: 2016. 07. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek