Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Összeköti őket Széchenyi szellemisége

Hétévente adják át egymásnak a stafétabotot a megyében működő, Széchenyi nevét felvett iskolák, hogy megszervezzék nagyszabású találkozójukat. Az idei esztendő különlegessége, hogy szeptemberben a „legnagyobb magyar” születésének 225. évfordulóját ünnepeljük országszerte.

Utoljára 2009-ben tartották Kapuváron a megyei Széchenyi iskolák találkozóját, ezért nagyon örültek annak, hogy ismét az övék lett a házigazdai szerep. A rangos esemény előkészületei már két hónappal korábban megkezdődtek – mondta Horváth László. A Kapuvár Térségi Általános Iskola igazgatója hozzátette: A rendezvényt április 8-án, Széchenyi István halálának napján tartották meg.
A Széchenyi iskola arra törekszik, hogy a gyerekek ismerjék meg a történelmi személy egykori munkásságát, ezért minden évben ellátogatnak azokra a helyekre, amelyek Széchenyi nevéhez köthetőek.
– A találkozók jelentősége, hogy megismerjük egymást, valamint újraépítsük az egy esztendő alatt megkopott kapcsolatokat – mondta Kemenesi Ágoston, a csornai iskola intézményegység-vezetője.
Jövőre Gönyűn fognak találkozni a Széchenyi nevét büszkén viselő oktatási intézmények tanulói és tanárai.

Beküldés dátuma: 2016. 04. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés