Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Összeköti őket Széchenyi szellemisége

Hétévente adják át egymásnak a stafétabotot a megyében működő, Széchenyi nevét felvett iskolák, hogy megszervezzék nagyszabású találkozójukat. Az idei esztendő különlegessége, hogy szeptemberben a „legnagyobb magyar” születésének 225. évfordulóját ünnepeljük országszerte.

Utoljára 2009-ben tartották Kapuváron a megyei Széchenyi iskolák találkozóját, ezért nagyon örültek annak, hogy ismét az övék lett a házigazdai szerep. A rangos esemény előkészületei már két hónappal korábban megkezdődtek – mondta Horváth László. A Kapuvár Térségi Általános Iskola igazgatója hozzátette: A rendezvényt április 8-án, Széchenyi István halálának napján tartották meg.
A Széchenyi iskola arra törekszik, hogy a gyerekek ismerjék meg a történelmi személy egykori munkásságát, ezért minden évben ellátogatnak azokra a helyekre, amelyek Széchenyi nevéhez köthetőek.
– A találkozók jelentősége, hogy megismerjük egymást, valamint újraépítsük az egy esztendő alatt megkopott kapcsolatokat – mondta Kemenesi Ágoston, a csornai iskola intézményegység-vezetője.
Jövőre Gönyűn fognak találkozni a Széchenyi nevét büszkén viselő oktatási intézmények tanulói és tanárai.

Beküldés dátuma: 2016. 04. 19.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play