Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Összekötő kapocs a zene: karvezetők duóban

A zökkenőmentes együttműködés titka, hogy tiszteletben tartják a másik egyéniségét - vallja a kapuvári vegyeskar két vezetője, akik vita nélkül végzik a dolgukat, s nem is akárhogyan.

A Titz Ildikó és Lukovits Györgyi páros 2007 óta dolgozik együtt a kapuvári Haydn Vegyeskar Egyesületben. A kezdetekben Buza Béla karnagy vezetésével működő kórus évről évre egyre színvonalasabb előadásaival hívja fel magára a figyelmet.
– Igyekszünk egyenlően elosztani a terheket, mindenben próbálunk közös nevezőre jutni – mondta Lukovits Györgyi. Ildikó szerint a kórus „vevő” minden ötletükre és elfogadják, hogy két vezetőjük van. A jó szándékú véleménynyilvánítással egyiküknek sincs problémája, ezért a két különböző egyéniségű, a civil életben évtizedek óta baráti kapcsolatot ápoló karnagy közt sosem alakul ki komolyabb nézeteltérés.
Legutóbb a kétórás karácsonyi koncert jelentett komoly felkészülést a csapatnak. A kórus péntekenként tartja a próbákat, de a jelentősebb bemutatók előtt ennél többet is gyakorolnak. El kellett dönteniük, hogy milyen komoly- és könnyűzenei darabok kerüljenek a repertoárba. Minden alkalommal beiktatnak olyan kihívást jelentő, újdonság erejével ható kórusműveket is, amelyeket a szívesen elénekelnek. A karnagyok szakmai tapasztalatának és kiterjedt kapcsolatainak köszönhetően évről évre olyan közismert, Kapuvárról elszármazott vendég előadókat, egykori tanítványokat hívnak meg, akik emelik a műsorok színvonalát. Kajos Zsuzsanna és családja élő zenével egészíti ki második esztendeje a Haydn Vegyeskar fellépését. Kóródi Sándor szintetizátorral kíséri a csapatot, ezenkívül Kozák Dániel csatlakozott az együtteshez. Műsoraikat úgy állítják össze, hogy a fiatalok és az idősek egyaránt jól szórakozzanak. A Szent Anna templomban megvalósuló állandó programjaikon, valamint a KALOT hangversenyeken Bognár Dávid énekével, orgonamuzsikájával támogatja a kórus munkáját.
– Kapuváron nagyon sokszínű a művészeti élet. A zene és a szeretet összekapcsolja az embereket. A muzsika segítségével szárnyal az öröm. Egy város életében nagyon fontos, hogy az emberek ünnepek előtt megnyugodjanak és feltöltődjenek. Nekünk meg öröm, hogy adhatunk – fogalmazott Titz Ildikó és Lukovits Györgyi.

Beküldés dátuma: 2019. 01. 31.

További hírek

Hirdetés