Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Ősztől beindulhat az árusítás az új piactéren

A Beled központjában lévő, TOP-os pályázati pénzből felújított tér elsősorban termelői piacként fog működni, de más szempontból is szeretnék kihasználni a hely kedvező adottságait. A város jegyzőjétől megtudtuk, hogy a piaci árusítás szeptember 3-án kezdődik.

Beled nemrég elkészült termelői piacának már az induláskor többféle szerepet szántak, hisz azon a helyen szeretnék megtartani a nagyobb közösségi rendezvényeiket is.
A helyi termelői piacok elsődleges célja, hogy a kis- és őstermelők által előállított termékeket, friss élelmiszereket el tudják juttatni a fogyasztókhoz.
– Reményeink szerint szeptember 3-án indul be a termelői piac. A pályázatban vállaltuk, hogy öt évig fenntartjuk a piacot – mondta dr. Gál László, aki abban bízik, hogy még ennél tovább is ki fogja szolgálni a helyiek igényeit. Az árusítóhely heti két alkalommal, kedden és szombaton reggel hattól déli tizenkét óráig lenne nyitva.
– A piac működésének törvényi feltételei teljes egészében biztosítottak – tette hozzá a jegyző, majd így folytatta: Az önkormányzat rendelkezik a szükséges dokumentumokkal, megalkotta a helyi termelői piac működéséről szóló rendeletét és házirendjét, továbbá Kapuvár jegyzője már ki is adta az erről szóló igazolást. A szakhatóságok által előírt tárgyi feltételek szintén biztosítottak: vezetékes víz, hulladéktároló, konténeres illemhely.

A beledi piacon ősztől a kistermelői regisztrációs számmal, illetve őstermelői igazolvánnyal rendelkező árusok kezdhetik meg tevékenységüket. Az engedélyek meglétét az önkormányzat által megbízott piacfelügyelő fogja ellenőrizni, valamint az erre szabványosított nyomtatványon rögzíti a szükséges adatokat. Hal kivételével tilalom vonatkozik az élő állatok értékesítésére, továbbá a vadon gyűjtött és termesztett gombára. Megfelelő higiéniai körülmények között árusítható lesz viszont a tőkehús, és semmi akadálya a tojás, méz, palánta, feldolgozott termékek, zöldség és gyümölcs kínálatnak.
A beledi piacon nemcsak a helyieket, hanem a térségből érkező árusokat is szívesen látnák. Az önkormányzat az első két hónapban eltekint a helypénz megfizetésétől, és a helyieknek később is ingyenes lesz az árusítás – tudtuk meg a jegyzőtől.
A termelői piac sokkal több lehetőséget kínál a háznál történő árusításnál, mert itt nagyobb eséllyel találkozik a kereslet és a kínálat – adott hangot véleményének dr. Gál László. A városházán úgy tervezik, hogy húsz-harminc őstermelőnek tudnak helyet biztosítani. Reményeik szerint, ha sikeres az indulás, ugyanolyan eredményes lesz a folytatás, ezért alaposan előkészítenek mindent szeptember 3-ára. Számítanak a kiváló minőségű termékeket árusító rábaszentmihályi mintagazdaságra, és ugyanígy a kisbaboti, rábcakapi, kisfaludi és mihályi termelőkre, de megkörnyékezik a kapuvári és a répcelaki piacon árusító gazdákat is. A termelők mellett a fogyasztókat is szeretnék értesíteni arról, hogy friss árut vásárolhatnak majd a beledi piacon.
– Szándékunk szerint a piactértől elválasztva, egy külön kavicsos részen biztosítunk lehetőséget az egyéb termékek, például ruhaneműk árusítására – mondta a jegyző. A régi piacteret nem szeretnék üzemeltetni, mert célszerűbbnek tartják, ha a vásárlók a téesz irodaház és a takarékszövetkezet közötti területen mindent megtalálnak.

Beküldés dátuma: 2019. 07. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play