Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Óvatosan a szabadtéri tűzgyújtással

Jelenleg nincs érvényben országos tűzgyújtási tilalom, de nem árt a fokozott óvatosság, mert egyre több, főzéssel egybekötött szabadtéri rendezvényt tartanak a környékünkön is.

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség két járás területét fedi le, ezért a hivatásos tűzoltók Csorna,  Kapuvár és Beled környékén látják el feladataikat. Rácz Imre tűzoltó alezredes szerint a személyi és technikai feltételek adottak a tűzesetek, a balesetek felszámolására, valamint a műszaki beavatkozásokhoz. A kirendeltségvezető tizennyolc olyan esetről tudott beszámolni, melynek során szabadtéri tűzhöz vonultak ki nemrégiben. A tűzesetek többsége emberi gondatlanságból keletkezett vagy elhanyagolt, gondozatlan területeken lobbant lángra a kipattanó szikra. Ilyenkor a tulajdonossal, illetve a földhasználóval szemben indul eljárás – mondta Rácz Imre. Amennyiben az önkormányzat úgy szabályozza a kertekben történő hulladékégetést, hogy engedélyezi azt, akkor bárki megszabadulhat ily módon a felesleges gyomoktól. A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománytábla szerinti létszáma 95 fő. Rácz Imre elmondta: a jelentkezők felvételével a megyei katasztrófavédelmi kirendeltség humán szolgálata foglalkozik, de ők is szívesen útbaigazítják az érdeklődőket.

Beküldés dátuma: 2014. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play