Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Oviolimpia - immár negyedszer - Ikrényben

Hét település képviseltette magát az  ovisoknak szervezett rangadón a “Rábcatorok” Kulturális és Sportközpontban. Az évek óta visszatérő programon valódi versenydrukk alakul ki a résztvevők, valamint az őket kísérő szülők között - mondta az ikrényi polgármester, aki úgy tapasztalta, hogy a pici gyermekek a felnőttekhez hasonló elszántsággal küzdenek a helyezésekért és a pontszámokért. Ikrény a mozgás különböző válfajainak ad otthont a minden igényt kielégítő sportcsarnokában: magyar-szlovák futsalválogatott mérkőzés, nemzetközi kézilabdatornája, öt kontinens részvételével megrendezett légfegyveres torna, modern tánc országos elődöntője, keleti harcművészetek bemutatója, futball stb. Pályázati pénzből kétrészes szabadtéri röplabdapályáját építettek,  melyen akár megyei mérkőzéseket is tarthatnak. Gergó András úgy tapasztalta, hogy egyre többen kocognak kedvtelésből a sportpályán és környékén, de gondoltak a gördeszkásokra is, mert az önkormányzat útjainak rendbehozatalával az ő mozgásukat is segítenék. - Ennél szerintem jobb nincsen, mert valamennyi csapattag azért jön Ikrénybe, hogy versenyezzen, és nemcsak vendégként érkezik, hanem jól érzi magát a csarnokban - fogalmazott a település vezetője.

Kara Ákos, a közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy a megye szűkös anyagi helyzete ellenére is képes támogatást nyújtani az ehhez hasonló összejövetelekhez. A találkozó jó alkalom arra, hogy a különböző települések óvodái kölcsönösen ismerjék egymás tevékenységét, és a gyerekek megmutathassák képességeiket. Az alelnök a megyei önkormányzat tagjaként azt tűzte ki célul, hogy támogatja az oktató-nevelő intézmények  értékteremtő munkáját. - Egészségesek, jókedvűek lesznek a gyerekek, megtanulják a sikert, esetleg a kicsi kudarcot is elviselni - fogalmazott Kara Ákos.

Antolovics Adél volt profi kosárlabdázó az ikrényi sportcsarnok működtetésének új koncepcióját ismertette kollégánkkal. Elsődleges céljuk, hogy minél több sportrendezvényt szervezzenek a létesítményben, s ne csak a helyiek, de a tágabb kistérségből is érkezzenek ide csoportok. Élettel töltenék meg a szabvány kézilabda-pályánál is nagyobb méretű, nemzetközi rendezvények lebonyolítására alkalmas, kb. 1500 férőhelyes sportcsarnokot, s mivel közel van a megyeszékhely, várják a győrieket is. Szívesen adnak helyet a kézilabda- vagy kosármérkőzéseknek, illetve teremben játszott nagypályás labdarúgásnak. Az ügyvezető mindamellett, hogy szeretné növelni a létesítmény kihasználtságát, az egészséges életmód felé terelné a  fiatalságot. A mostani kistérségi oviolimpia után hasonló nagyságrendű versenyt terveznek az iskolásoknak, májusban pedig kétnapos röplabdatornát bonyolítanak le az intézmény falai között.

Farkasné Kovács Andrea, a Napsugár Napköziotthonos Tagóvoda vezetője arról beszélt, hogy közel száz gyermek küzdött egymással az oviolimpián. A sportágak között szerepelt egyéni és sorverseny: maratoni- és gyorsfutás, kislabdahajítás, kosárlabdadobás, valamint előre tervezett csapatfeladatok. A negyedik alkalommal megrendezett oviolimpián ügyességi és váltóversenyeken bizonyították gyorsaságukat az abdai, a börcsi, a bezi, a fehértói, a győrsövényházi, a kónyi és az ikrényi csapatok.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play