Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Óvodai és iskolai szavalóverseny Beledben

Ötvenhárom óvodás és huszonhét kisiskolás vett részt a beledi könyvtár által szervezett vers- és prózamondó versenyen. Komoly felkészülés előzte meg a gyerekek színvonalas előadását. A korábbi évekhez képest idén több népszerű kortárs szerző művei is előkerültek a szavalatok során.

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a vers- és prózamondó versenyt a beledi könyvtár szervezésében. Eleinte a bibliotékában szavaltak a gyerekek, de a kicsiknek néhány éve, megszokottabb körülmények között, az óvodában tartják meg a rendezvényt – tudtuk meg Gerencsérné Németh Erikától. Az óvodavezető elmondta, hogy a legelején a tagintézményekkel közösen tartották a szavalóversenyt, újabban pedig már a környékbeli településekről is érkeznek gyerekek. Az iskolai szintű eseményre a művelődési házban került sor, ahol kapuvári és répcelaki tanulók is megjelentek.

A vendéglátást a szülői munkaközösség szervezte, de az anyukák és az apukák anyagilag is hozzájárultak az ajándékok beszerzéséhez, így egyetlen gyermek sem távozott üres kézzel: az emléklappal díjazott fellépők jutalomban részesültek.
A szervezők célja, hogy a fiatalok egyre magasabb színvonalon műveljék a magyar nyelvet, s a verseny során megszokják a nyilvános fellépést, ami magabiztosabb megjelenést eredményez számukra. Nehéz helyzetbe került a zsűri, mert a sok jó előadás közül kellett kiválasztani a legjobbakat.

Beküldés dátuma: 2017. 02. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés