Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Óvodai fejlesztőprogram a jövő kézilabdásainak

Az intézmény óvodapedagógusai 120 órás továbbképzésen ismerkedtek meg az új szemlélettel, melyet a Maci csoportba járó gyerekek nevelésében kamatoztattak eredményesen. A kétezres évek elején fogalmazódott meg a szivacskézilabda meghonosítása Magyarországon, és Ikervár község tornatermében játszották az első mérkőzést. - Az ötlet onnan jött, hogy valami újat kellene hozni az utánpótlásképzésben, amivel a legkisebb korosztályban is megszerettetnénk a kézilabdát - fogalmazott Horváth János testnevelő tanár. Mivel a sporteszköz nagyon selymes, puha felületű, könnyen tisztántartható, már az öt-hat évesek is nyugodtan játszhatnak vele, és az óvodások körében mindig népszerű foglalatosság volt a labdázás - hangzott az interjúban. A szivacskézilabda hazai szellemi atyjától megtudtuk, hogy az országos bajnokságokat két korcsoportban rendezik meg. A testnevelő hangsúlyozta: ellentétben a strand-kézilabdával, ez a rendszer biztosítja a teljes technikai és taktikai előképzettséget a később serdülő csapatban bekerülő gyerekek számára.


Kránitzné Nagy Márta óvodavezető a szivacskézilabda programjának szakmai hátteréről adott tájékoztatót. Némethné Fülöp Terézia, a csornai térségi általános és művészeti iskola, valamint óvoda vezetője annak a jelentőségét hangsúlyozta, hogy Gódorné Nagy Mariann személyében olyan hajdani világklasszis oktatta a gyerekeket, aki maga is kiemelkedő eredményeket ért el a sportágban. A sokszoros magyar bajnok szakmai segítőként közreműködött a csornai óvodában. A város szülötte csak pozitívan nyilatkozott a kezdeményezésről:  náluk Lentiben, és itt Csornán is azt látta, hogy mindig izgatottan várják a gyerekek következő játékalkalmat. Mariann szerint ha a kicsik megismerik a küzdősportot, megvan rá az esély, hogy meg is kedvelik, s tapasztalatai azt mutatják, hogy a serdülő és az ifi-csapatban válogatott szinten játszó fiatalok szintén a szivacskézilabdával kezdték pályafutásukat. Természetesen azzal is számolni kell, hogy nem akar minden gyermek profi kézilabdázó lenni, tehát lesznek lemorzsolódások, de  olyanok is, akik tovább fogják vinni a sportágat.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 23.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play