Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvodai nyílt napokra várták a gyerekeket és szüleiket Kapuváron

A szülők megértően fogadták a koronavírus-járvány aktívabb időszakában bevezetett szigorúbb szabályokat, az óvónők pedig mindent megtettek annak érdekében, hogy ez a lehető legkevésbé zavarja a gyermekeket. 2022 tavaszára javult a helyzet, és megtartották az ovihívogató programokat.

A Király-tó Óvoda és Bölcsődében bár óvatosan, de visszatértek a korábbi munkarendre. A koronavírus-járvány idején bevezetett eljárásrend nem szűnt meg teljesen, mert azóta is odafigyelnek arra, hogy hányan kísérik be a gyermekeket az épületbe. Boros Imréné szerint korábban is nagyon megértőek voltak a szülők, ezért akkor sem okoztak gondot a létszámkorlátozással járó változások és a szigorúbb higiéniai szabályok.
Mindent egybevetve nem volt könnyű ez az időszak, az óvoda dolgozói viszont sok tapasztalattal gazdagodtak. Visszagondolva a nehézségekre, csak a szépre szeretnének emlékezni és a jó dolgokat továbbvinni – jegyezte meg az óvodavezető. Elmondta, hogy a gyerekek eddig is sokat tartózkodtak az udvaron, s mióta beköszöntött igazi tavaszi idő, még gyakrabban viszik ki őket a levegőre.
Televíziós forgatásunk idején húsvétváró hangulat fogadta munkatársunkat a kapuvári intézményben, ahol csupa vidám tavaszi dekoráció jelezte: a gyerekek készülnek az ünnepre.
A kicsik szívesen gyakorolnak az évzáró anyák napi műsorra, illetve családi napra is – mesélte Boros Imréné, aki abban bízik, hogy az óvodások nem vettek észre sok mindent a pandémiás időszakból, legfeljebb annyit, hogy gyakrabban és alaposabban mostak kezet. A gyermek szinte mindent természetesnek fogad, még a jó és a rossz dolgokat is, amennyiben a felnőttektől is ugyanazt látja.

A kapuvári Király-tó Óvoda és Bölcsődében két éven át nem rendezhették meg a járvány miatt az óvihívogató programokat, melyeken a szülők leendő óvodás gyermekükkel együtt vehettek részt. Délelőtt a kísérők is bejöhettek az óvodába, ahol megnézhették a foglalkozásokat, valamint magát az épületet. Arra is lehetőség volt, hogy személyesen találkozzanak és beszéljenek az óvónőkkel. A kicsiket sok szeretettel fogadták a nagycsoportosok, akik mondókával, verssel és dallal tették vidámabbá ezt a különleges napot. A leendő ovisok kipróbálhatták a különféle eszközöket, udvari játékokat, majd közösen színeztek, gyurmáztak.
Az óvoda dolgozói arra törekednek, hogy a kicsik kilépve a biztonságot nyújtó családi kötelékből, örömüket leljék az óvodában és vonzó legyen számukra a közösségi élet. A szülőknek szintén megnyugtató, ha megismerik azt a környezetet, ahol egyre több időt fog eltölteni gyermekük. Idén szerencsére az intézmény valamennyi tagóvodájában megtarthatták az óvodai nyílt napokat.
A beíratás április 26-án kezdődik majd három napon át lesz rá lehetőség – tájékoztatott az óvodavezető. A kapuváriak a városban, a falusiak pedig a községi óvodákban intézhetik el a papírmunkákat. Mindezek mellett online beiratkozásra is van lehetőség az óvoda honlapjáról letöltött jelentkezési lap kitöltésével.
A 2018. szeptember 1-je és 2019. augusztus 31-e között született gyermekeknek 2022. szeptember 1-jétől kötelező az intézménylátogatás. Az óvodavezető szerint az említett korosztályba tartozó gyermekek közül szinte már mindenkit beírattak a szülei, de azért nem árt felhívni rá a figyelmet.

Beküldés dátuma: 2022. 04. 11.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play