Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Óvodásnak lenni jó

Az óvodások egymás közt versengve adták elő a nekik leginkább tetsző műveket. Idén harmincegy kisgyermek szavalta el kedvenc versét a publikum előtt.

Beledben évek óta a könyvtár szervezésében rendezik meg a vers- és prózamondó versenyt, de 2008-ban bővítették a résztvevők körét, ezért a környék óvodáiból is várják a gyerekeket. Idén a helyi óvodásokon kívül Répcelakról, Dénesfáról, Rábakecölből és Mihályiból jöttek el a kicsik, hogy bátor kiállással adjanak számot tudásukról. A beledi intézményből tizenheten vállalták a megmérettetést: többségében nagycsoportosok, de a legkisebbek közül is bemutatkozott egy-egy gyermek. Gerencsérné Németh Erika meglátása szerint egyik előnye az osztatlan csoportnak, hogy látva a nagyobbak példáját, a kicsik is felbátorodtak, és ők maguk kérték a versenyen való részvételt. Az óvodavezető úgy gondolja: a legfontosabb, hogy az előadók gyakorolják a tiszta, érhető beszédet. Az izgalom hatása alatt néha előfordul, hogy nem jut eszükbe a szöveg, de kis segítséggel túljutnak a nehézségeken. A vállalkozó kedvű versmondók a tanév során már találkoztak a költeménnyel, ugyanakkor a szülők is szívesen gyakorolnak gyermekeikkel. Az egyik különdíjas otthon tanulta meg kedvenc sorait, s szavalatával nagy sikert aratott, ráadásul olyan költeményt választott, mellyel a zsűri elnöke első ízben találkozott.
Az óvoda és a könyvtár a Weöres Sándor Centenáriumi Év alkalmából idén még értékesebb könyvjutalomban részesítette a versmondókat, ezenkívül oklevéllel és könyvjelzővel díjazták a gyerekeket.

Beküldés dátuma: 2014. 02. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés