Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Óvodások játékos küzdelme Beledben

A szervezők már három–négy játék után látták, hogy mennyire élvezik a gyerekek a beledi oviolimpiára összeállított feladatokat. A településen kevés a túlsúlyos fiatal, ami köszönhető annak is, hogy az intézmények minden lehetőséget megragadnak a mozgásra.

A helyiek, illetve a környező településekről érkező gyerekek részvételével rendezik meg Beledben a térségi oviolimpiát. Idén nyolcadszor került sor a rendezvényre. A házigazda már év elején elküldte meghívóit Répcelakra, Szilba, Kisfaludra, Mihályiba, Cirákra és Dénesfára, s végül hat csapat nevezett a versenyre, melyből kettő beledi színekben indult. Szil technikai okok miatt nem vett részt az idei megmérettetésen. A gyerekek nyolc feladatsort teljesítettek, de ebben az esztendőben vegyes csoportokat alakítottak ki a versenyzőknek, tehát kicsik és nagyok együtt küzdöttek.
– Nagy lelkesedéssel készültek a versenyre. Sajnos az óvoda helyzete ma olyan, hogy nem nagyon tudunk gyakorolni, de a hétfői főpróbát megtartottuk. Óriási élmény számukra, hogy a tornacsarnokban mozoghatnak. A versenyt játékos formában bonyolítjuk le, így szinte észre sem veszik, hogy mennyit fejlődik izomzatuk – mondta Gerencsérné Németh Erika. A Beledi Általános Művelődési Központ vezetője szerint az oviolimpia tulajdonképpen felkészülés az iskolai testnevelésre, ahol szintén játszva sportolnak a gyerekek. A szurkolók közt azok a kicsik is ott voltak, akik életkoruknál fogva még nem vesznek részt az oviolimpián, de nem baj, ha előbb szokják a tornatermi közeget és a versenyszellemet.
Gerencsérné Németh Erika megköszönte Pallag Jánosné művelődésszervező közreműködését, valamint az óvónők munkáját, hisz az ő segítő hozzáállásuk nélkül nem valósulhatott volna meg az oviolimpia.
A beledi óvoda keddi napokon játékos sportfoglalkozást tart a tornacsarnokban, ahova egyre többen jönnek. Év elején csupán tizenegy néhányan voltak, és ahogy közeledik a tanév vége, mind többen lesznek.

Beküldés dátuma: 2015. 05. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play