Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Óvodások versmondóversenye Beleden

Harmadik alkalommal tarották meg a beledi kistérség körében meghirdetett szavalóversenyt, melyhez a répcelakiak is csatlakoztak.  A kisfaludiak és a cirákiak első ízben neveztek be a megmérettetésre, így összesen 37 kicsi adta elő a költeményeket.
Németh Imréné zsűrielnök szerint még ma is hatnak a versek a gyermekekre, mert a kicsik élénken reagálnak az eltérő hangulatú, rímekbe szedett sorokra. A szervezők célja azt volt a rendezvénnyel, hogy megszerettessék a gyermekekkel a szerzeményeket, és iskolás korukban is szívesen olvassák a híres szerzők köteteit, esetleg bátran jelentkezzenek a szavalóversenyekre. Ha valaki rendszeresen olvasgat ilyen alkotásokat, talán könnyebben önti szavakba érzelmeit és a lelkében megfogalmazódó gondolatokat. Németh Imréné szerint a rímekbe szedett sorok nyugtatólag hatnak az ember személyiségére, amire zaklatott világunkban nagy szükség lehet.
A kiscsoportos Horváth Dóra Fésüs Éva Sündisznócska című versével lett az első. A középsősök közül Varga Attila érte el a legjobb helyezést, ő Osvát Erzsébet Nyuszik lakomája költeményét adta elő.  A nagycsoportból Németh Nikolett szintén a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára állhatott Gazdag Erzsi Cinegeetetés című versikéjével.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés