Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Óvodások versmondóversenye Beleden

Harmadik alkalommal tarották meg a beledi kistérség körében meghirdetett szavalóversenyt, melyhez a répcelakiak is csatlakoztak.  A kisfaludiak és a cirákiak első ízben neveztek be a megmérettetésre, így összesen 37 kicsi adta elő a költeményeket.
Németh Imréné zsűrielnök szerint még ma is hatnak a versek a gyermekekre, mert a kicsik élénken reagálnak az eltérő hangulatú, rímekbe szedett sorokra. A szervezők célja azt volt a rendezvénnyel, hogy megszerettessék a gyermekekkel a szerzeményeket, és iskolás korukban is szívesen olvassák a híres szerzők köteteit, esetleg bátran jelentkezzenek a szavalóversenyekre. Ha valaki rendszeresen olvasgat ilyen alkotásokat, talán könnyebben önti szavakba érzelmeit és a lelkében megfogalmazódó gondolatokat. Németh Imréné szerint a rímekbe szedett sorok nyugtatólag hatnak az ember személyiségére, amire zaklatott világunkban nagy szükség lehet.
A kiscsoportos Horváth Dóra Fésüs Éva Sündisznócska című versével lett az első. A középsősök közül Varga Attila érte el a legjobb helyezést, ő Osvát Erzsébet Nyuszik lakomája költeményét adta elő.  A nagycsoportból Németh Nikolett szintén a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára állhatott Gazdag Erzsi Cinegeetetés című versikéjével.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 16.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play