Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvodások vízműlátogatása

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai rendszeres időközönként találkoznak a kisiskolásokkal és az óvodásokkal, ezért nemcsak a víz világnapja alkalmával, hanem más helyzetben is szívesen megmutatják a fiataloknak a vízmű működését.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre kisebb korban érdemes elkezdeni a környezettudatos nevelést, melyre már az óvodások is rendkívül fogékonyak. A kicsik minden alkalommal érdeklődve figyelik a játékos bemutatókat, valamint szívesen kipróbálják a számukra odakészített maketteket, szemléltetőeszközöket.
Legutóbb Tóth László, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője mutatta meg a csornai Rákóczi óvodából érkező gyerekeknek a Csornai Üzemmérnökség telephelyén ideiglenesen felállított víziközmű terepasztalt, melyen játékos formában ismerkedtek a valóságban is hasonlóan zajló folyamatokkal. Az óvodások végignézhették, hogy miként jut el az ivóvíz a vízcsapokig, valamint hogy folyik el a szennyvíz, a mágneses táblán pedig megépíthették a képzeletbeli vízvezeték-hálózatot.
– A víz világnapja kapcsán szeretnénk minél több csoportot fogadni vízmű telepeinken. A csornai telephelyen a katolikus óvoda két csoportját fogadtuk. A terepasztal megtekintése után körbevittük a gyerekeket, akik megnézhették a víztisztító berendezést, a tartályt, a kutakat és a szivattyúkat – tájékoztatott Tóth László, aki operatőrünknek elmondta, hogy legközelebb az Arany János óvodába járó gyerekekkel találkoznak a vízügyes szakemberek.

Beküldés dátuma: 2017. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Megalakult a Csornai Református Missziói Egyházközség

  Csornán jövője van a reformátusoknak, ami az Úristen ajándéka, de azért a gyülekezett tagjainak is sokat kell tennie azért, hogy önálló közösségként vegyenek részt a református egyház életében – mondta dr.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play