Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Óvodások vízműlátogatása

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai rendszeres időközönként találkoznak a kisiskolásokkal és az óvodásokkal, ezért nemcsak a víz világnapja alkalmával, hanem más helyzetben is szívesen megmutatják a fiataloknak a vízmű működését.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre kisebb korban érdemes elkezdeni a környezettudatos nevelést, melyre már az óvodások is rendkívül fogékonyak. A kicsik minden alkalommal érdeklődve figyelik a játékos bemutatókat, valamint szívesen kipróbálják a számukra odakészített maketteket, szemléltetőeszközöket.
Legutóbb Tóth László, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője mutatta meg a csornai Rákóczi óvodából érkező gyerekeknek a Csornai Üzemmérnökség telephelyén ideiglenesen felállított víziközmű terepasztalt, melyen játékos formában ismerkedtek a valóságban is hasonlóan zajló folyamatokkal. Az óvodások végignézhették, hogy miként jut el az ivóvíz a vízcsapokig, valamint hogy folyik el a szennyvíz, a mágneses táblán pedig megépíthették a képzeletbeli vízvezeték-hálózatot.
– A víz világnapja kapcsán szeretnénk minél több csoportot fogadni vízmű telepeinken. A csornai telephelyen a katolikus óvoda két csoportját fogadtuk. A terepasztal megtekintése után körbevittük a gyerekeket, akik megnézhették a víztisztító berendezést, a tartályt, a kutakat és a szivattyúkat – tájékoztatott Tóth László, aki operatőrünknek elmondta, hogy legközelebb az Arany János óvodába járó gyerekekkel találkoznak a vízügyes szakemberek.

Beküldés dátuma: 2017. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés