Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket. Ezeket a beruházásokat a város saját „zsebből” fizette ki – nyomatékosította a polgármester, majd a pályázati pénzből megvalósuló korszerűsítésekről számolt be a képviselő-testület, valamint a nyilvánosság előtt.

Leader program keretében vásárolták meg a John Deere fűnyíró traktort, melynek értéke bruttó 6 millió 156 ezer forint. Április végén, még a szezon előtti utolsó pillanatban sikerült beszerezniük, mely Major Jenő szerint nagyon jó szolgálatot tett a településnek. Tavaly nem volt hiány csapadékból a tavaszi és a nyári hónapokba sem, ezért gyorsan nőtt a fű a közterületeken. A városvezető megjegyezte: 2023-ban az új eszköznek is köszönhetően még a korábbiaknál is eredményesebb volt az zöld területek rendben tartása.
Az óvoda és a bölcsőde épületének tető- és homlokzati felújítására 62 millió 600 ezer forint pályázati pénz fordítottak. Major Jenő arra emlékeztetett, hogy annak idején 90 millió forintot nyert az önkormányzat a TOP-os pályázaton. Mivel a pályáztatás eredményeként a munkát a pályázaton kapott összegnél olcsóbban vállalták, a szabályok értelmében a fennmaradó összeget vissza kell fizetni a költségvetésnek.
– A pályázaton kapott összegnek köszönhetően régi adósságot sikerült rendbe hozni az óvoda-bölcsőde épületegyüttesét tekintve – jegyezte meg Beled vezetője. A tetőn szükség szerint kicserélték a gerendázatot, a lécezés teljesen új, valamint a komplett fóliázás és új cserép került a régi helyére. Látványos a külső homlokzati felújítás, ezenkívül az előírásoknak megfelelően mozgáskorlátozott parkolót építettek, az odavezető utat pedig térkőburkolattal látták el.
További 5 millió 680 ezer forintot költöttek azokra a munkákra, amelyek nem tartoztak bele a pályázat profiljába.
A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től egymillió forintot nyertek. Az összeget tizenkét beledi és 28 erdélyi gyerek négynapos balatoni táboroztatására fordították.

Beküldés dátuma: 2024. 02. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek