Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Pantelics Bence: Sosem veszítek - vagy győzök, vagy tanulok

– Csodálatos érzés volt a dobogón állni és tartani a serleget – fogalmazott Pantelics Bence, akinek az igazán nagyoknak járó ünneplésben volt része az idei berlini kontinensviadalon.

A 2017-es esztendő feléhez közeledünk, de a Castrum SC sportolói már eddig is rengeteg versenyen vannak túl. Pantelics Bencével, a kapuvári sportegyesület egyik legígéretesebb karatékájával beszélgettünk az eltelt hónapok sikereiről. A fiatalember a diákolimpia elődöntőjén, illetve döntőjén is aranyérmes lett, így kvalifikációt szerzett két Európa-bajnokságra. Az egyiket Berlinben rendezték még márciusban. A Kyokushin World Union nevű szervezet kontinensviadalán földrészünk legjobb hatszáz versenyzője vett részt. A kapuvári versenyzőnek az egy évvel ezelőtti vereség nem vette el a kedvét, annál nagyobb elszántsággal készült az idei fordulóra. Sok munkának és rengeteg edzésnek köszönhetően a kapuvári versenyző megszerezte az első helyet.
– Ott voltam fejben, nagyon odatettem magam – mondta örömmel Pantelics Bence, aki a tavalyi megmérettetés második körében orosz ellenfelének ún. balta rúgásától kapott ki. Az esetet nem kudarcként élte meg, hanem annál inkább motiválta a folytatásra. A dániai EB-n a svéd ellenfél legyőzése után az ukrán karatés kifogott rajta, ami őt ismerve nem sokáig marad így.
A küzdelemben remekelő karatéka csak néhány századponttal maradt le a formagyakorlat kvalifikációjától, ami miatt a mostani helyzetben nem szomorkodik, hiszen az energiáját másra tartogatta: a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium 11. évfolyamos tanulója informatika tárgyból teljesítette az előrehozott érettségi írásbeli részét. A középiskola vezetősége, és a tantestület egy része minden segítséget megad az ifjú tehetségnek, aki hazánkat képviseli a rangos nemzetközi versenyeken. A gimnáziumban az általános iskolához képest nagyobb az elvárás, ezért idén már néhány négyes is becsúszik az év végi bizonyítványba. A napi hét-nyolc órás tanulás mellett egyre nehezebb a sportban is helytállnia. – Én sem vagyok superman, időnként elfáradok, ezért sokkal jobban be kell osztanom az időmet – mondta a középiskolás.
A 2015-ben „Kapuvár Város Érdemes Sportolója” díjjal elismert középiskolás mottója a következő: Sosem veszítek, mert vagy győzök, vagy tanulok. Pantelics Bence a szlogen mondanivalóját nemcsak a sportban, hanem az élet egyéb területén is alkalmazza, mert akit kudarc ér, annak is folytatnia kell a küzdelmet. Szüksége is van az elszántságra, hiszen a nyáron szeretné nagy álmát megvalósítani: fekete öves mesternek készül, ami a karatéban az első dant jelenti. A Rábaközi Televízió nevében további állhatatosságot, kitató küzdelmet kívánva szorítunk Pantelics Bencének.

Beküldés dátuma: 2017. 06. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek