Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Pap Rita koncertezett Kapuváron

Mindenesetre a művész internetes oldalának megnyitása előtt érdemes visszavenni a hangerőből, mert különben nem várt erejű decibelhatás éri dobhártyáit a gyanútlan szörfözőnek, pláne, ha nem készült efféle intenzív fogadtatásra, ugyanis Mauzi, a kacéran pislogó egérlány üdvözli harsányan a gyereklátogatókat, és biztatja őket további internetes barangolásra.

Az előadónak kisgyermekkora óta a tánc és a művészet a mindene, és a klasszikus balett révén került a szakma közelébe. Pár év próbálkozás után tett egy kisebb fordulatot, és az éneklésbe kezdett, amiben jelentős szerepe volt párjának, Bodnár Attilának. Több felnőtteknek szánt fellépés, na és persze csemetéik megszületése után a gyermekközönség jobban elbűvölte őket. A váltás 1992-ben következett be, mikor a szerzőpáros úgy érezte, hogy a komolyabb mondanivalóval felruházott dalaik kevésbé találnak értő fülekre. Döntésükben az is szerepet játszott, hogy a zenei világ a dallamos stílus helyett inkább a monoton ritmust skandáló irányba fordult el. - Úgy gondoltuk, hogy a gyerekekben hadd maradjon meg a tiszta zene iránti szeretet, és ezért kezdtük el ezeket a számokat írni - mondta Pap Rita. Utalt arra, hogy a zenésznek is meg kell őrizni valamennyit a gyermeki lélek ártatlanságából, különben a közönség nem fogadja el a számokat. Pap Rita jelezte: szerencsére ő természeténél fogva ilyen adottságú, tehát neki a játékosság a mindennapok része, de gyermekei születése óta még több impulzus éri a kicsik világából. - Belőlük töltekezem, mert ha nem látnám a csillogó szemeket, és az érdeklődő tekinteteket, akkor nem lenne értelme csinálni - fogalmazott az előadó. Pap Rita másik gyengéje az állatok, s mikor lakhatási körülményei ezt lehetővé tették, rögtön beszerezte első négylábúját. Nevetve mondta, hogy a kutya után következtek a cicák, a papagájok és tollas társaik. Az osztrák határ közeli településen élő család jelenleg Tappancs névre hallgató golden retrieverrel és két miaúval, Hancúrral és Kormossal osztja meg életterét. 
Az interjúalany úgy véli, a fiatalokat nemcsak az írásra, az olvasásra és a számolásra kell megtanítani, hanem bizony a kulturált és felszabadult szórakozásra is. Az ember barátaira visszatérve megjegyezte, hogy az állatok közelében felnövő gyerekek hamarabb megtapasztalják a felelősség és a törődés érzését. Pap Rita szűkebb családi közösségében is azt tartja a legfontosabbnak, hogy élvezzék az együttlétet.
Beküldés dátuma: 2010. 02. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play