Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Papp Márta Ilona érzelmeit szemlélteti festményein

Az amatőr beledi festő sokféle technikát kipróbált: kezdte az akvarellel, majd váltott az akrilre, ami után tesztelte a pasztell és olajfestéket. A témák közt is variál, attól függően, hogy milyen hangulatban van. Az év felét Beledben, a többi hónapot pedig Vonyarcvashegyen tölti, így nagy hatással vann rá a Balaton, illetve az ottani alkotótábor is.

Papp Márta Ilona a boldog gyermekkort követően a kapuvári gimnáziumban érettségizett. Festészettel kapcsolatos első kellemes benyomásait még ezt megelőzően a beledi általános iskola felső tagozatán szerezte. Középfokú tanulmányainak befejezése után elhelyezkedett a községházán. A több mint harminc éves pályafutása során különböző tanfolyamokra járt és elvégezte az államigazgatási főiskolát. A munka és a gyermeknevelés mellett idősödő szüleiről is gondoskodott, ezért ebben az időszakban fel sem merült benne, hogy hobbijának, a festészetnek éljen.
A család vonyarcvashegyi háza szomszédságában lakott egy amatőr festő, aki átadta a Balaton Art művészeti csoport őszi közgyűlésére szóló meghívóját Papp Márta Ilonának. Az acsalagi születésű néhai dr. Nagy Miklós iránymutatásával és biztatására kezdte el a festészetet. Sok hasznos tapasztalatot szerzett a sarródi nyári alkotótáborban is.
Járva a határt a Rábaközben, lefotózza a tájat, és benyomásait összegezve megfesti a látottakat. Sokszor zenehallgatás közben jön meg számára az ihlet, ilyenkor előzetes tervek nélkül álmodja vászonra expresszív, színekben gazdag képeit.
Az alkotó 2013-ban önálló tárlattal mutatkozott be a beledi pünkösdi fesztivál közönségének. A következő esztendőkben Vonyarcvashegyen és Kőszegen állította ki festményeit. 2008 óta vesz részt csoportos kiállításokon hazánk különböző településein.

Beküldés dátuma: 2016. 11. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play