Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Pecaparadicsom Belednél

A beledi horgászegyesület tagjai nyolchektáros vízterületnél hódolhatnak szenvedélyüknek. A civil szervezet tulajdonában lévő, elválasztó sáv mentén megkülönböztethető Fás és Báger tavon kívül, év végéig érvényesítették a halászati jogot a 86-os főútvonal mellett elhelyezkedő Nyilasi tóra.

A 1980-ban alakult Beledi Előre Horgászegyesület gazdasági vezetője nyolc éve tölti be tisztségét. A civil szervezethez csatlakozott tagok száma azóta többszörösére nőtt. A horgászok a kezdetektől fogva magukénak érezték a természeti szépségekben bővelkedő egykori bányatavakat, ezért ahogy tehették, mindig óvták környezetüket. A természetes vízhozammal rendelkező tavaknak a Kis-Rába adja meg igazi hangulatát. A nádas mellé fákat ültettek, és a maga nemében egyedülállónak számító bambuszerdő fogadja a látogatókat, tavasszal és ősszel pedig őshonos halakkal árasztják el a tavakat. A közel 80 mázsa halállományon belül a ragadozó fajok is megtalálhatóak. A süllő és a csuka ivadékok biztosítják az utánpótlást. A beledi tavakban kapitális méretű harcsák is találhatóak; az eddigi rekord egy 89,2 kg-os szürke harcsa, de nem ritka a 100 kg-os kopoltyús sem.
– Nagy szeretettel várjuk az ide látogató sporthorgász barátainkat. Kérjük, hogy ezután is jöjjenek a tavakhoz, hisz a természeti szépségen túl horgász szerencse is kísérheti napjaikat – mondta Németh Sándor.

Beküldés dátuma: 2016. 03. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés