Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Piknikező hely várja a pihenni vágyó kapuváriakat

Tavasszal az árvácskák színpompájában gyönyörködhetnek a kapuváriak, s nyár elején újabb virágágyak váltják fel a kétnyári növényeket, de hogy pontosan milyenek, egyelőre még titok. A Kapukom Kft. igazgatója szerint ezeket is legalább annyira fogják kedvelni a szép iránt fogékony emberek.

A 64 hektárnyi terület gondozását ellátó Kapukom Kft. a „fagyosszentek” utáni időszakra időzítette a parkok virágosítását, ezért május végén kezdődtek a munkálatok.
– Idén annyival könnyebb volt a helyzetünk, hogy már a tél előtt előkészítettük az árvácska ágyásokat, amelyek ma beragyogják a város főterét – mondta a Kapukom Kft. ügyvezetője. Németh D. László megerősítette: Pünkösd után a kevésbé melegtűrő növényeket lecserélik strapabíróbb fajtákra.
A legtöbb virágos park a város központjában található, de nem feledkeznek meg Kapuvár két kiemelt alközpontjáról sem: a házhelyi és a gartai zöld területekről, játszóterekről.
Általában tízezer virág kerül kihelyezésre a kapuvári közterekre, de két-három ezerre tehető a pótlások száma. Így összesen Mosonmagyaróvár és Pápa méreteinek megfelelő mennyiségű virágot rendel a város évente. A végső számot  befolyásolja, hogy milyen az ajánlott ültetés sűrűsége növényfajtánként.
A Kapukom Kft. munkatársai több hete azon dolgoznak, hogy piknikezésre alkalmas parkot „varázsoljanak” a Hany Istók Kerékpáros Centrum füves területéből. A fák metszése után lehengerezték a gyepet, s a jó időnek köszönhetően már a fűnyíráson is túl vannak. A padok környékén tűzrakó helyeket alakítanak ki azzal a céllal, hogy élhető környezetet hozzanak létre a kapuváriaknak. Hosszabb távon nyilván az idegenforgalommal is számolnak, hiszen ennek egyik alapfeltétele a szépen gondozott park és zöldövezet. Jó egy hónapja beindult a turistaszezon, ami észrevehető a termálfürdőben, a kempingben és a kerékpáros centrumban is. A látogatók Kapuvárt üde, zöld kisvárosnak tartják, ahova mindig érdemes visszatérni.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés