Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Polgári védelem országhatáron innen és túl

Idén áprilisban rendezték Győrben az Egyetemi Csarnokban a polgári védelmi vetélkedő járási fordulóját, ahol két 4 főből álló csapatot indított a téti Kisfaludy Károly ÁMK. A vetélkedőn változatos feladatsorokon keresztül adtak számot a polgári védelem témakörében megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukról a résztvevők. A versenyfeladatok között szerepelt többek között egy 60 kérdésből álló tesztsor, az életkornak megfelelő elméleti és gyakorlatra irányuló kérdésekkel, emellett a gyerekek bemutathatták tűzoltási gyakorlatukat, homokzsákokból gátat építettek, valamint elsősegély-nyújtási ismereteikről is számot adtak. A gyerekeket Bősze Gábor tűzoltó parancsnok készítette fel, a helyi mentőállomás szakembereinek közreműködésével. A járási fordulón a csapatok a 3. és a 4. helyet szerezték meg.

A Kukorelli Bianka, Tóth Eszter Horváth Zsolt és Pátkai Martin 7. osztályos tanulókból álló csapat két alkalommal Szlovákiában is megmérettetett. Áprilisban Dunaszerdahelyen vehettek részt meghívott vendégcsapatként az ott megrendezett járási versenyen. A magyarországi fordulóhoz hasonló feladatokat kellett teljesíteniük, de új elemként szerepelt az eddigiek mellett a légpuska lövészet is. Itt a 9. helyen végzett a csapat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság segítségével júniusban is részt vehettek Szlovákiában a Zólyom városa melletti katonai övezetben megrendezett országos versenyen. A csapat versenyen kívül indult, de a nyelvi és kulturális különbségekből adód nehézségek ellenére is szépen szerepeltek.

A gyerekek komolyan vették a felkészülést és a versenyeken is mindent megtettek a sikeres szereplésért. A hétköznapi életben hasznosítható tapasztalatokkal és felejthetetlen élményekkel gazdagodtak. A gyerekek közül többen az önkéntes tűzoltó egyesület tagjai, és középiskolás korukban is tervezik a polgári védelmi ismereteik bővítését – jegyezte meg a riportalany.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play