Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Polgármesteri beszámoló az október végi testületi ülésről

A 2013. október 28-i testületi ülés résztvevői közmeghallgatás keretében tárgyalták a város költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről szóló beadványt, valamint a 2014-re vonatkozó költségvetési koncepciót. Néhai Kováts Csaba, a Kapuvári Városszépítő Egyesület titkára szinte egyetlen hozzászólóként fejtette ki korábban véleményét a témával kapcsolatban, ezért most hiányzot a település érdekében kifejtett aktivitása – jegyezte meg elöljáróban a polgármester.
Átgondolt gazdálkodás eredménye, hogy folyószámla-hitel igénybevétele nélkül működik Kapuvár. A nyilatkozó megjegyezte: nem véletlenül említi ezt olyan gyakran a médiában. Ugyanakkor köszönettel tartozik a képviselőknek és a hivatal dolgozóinak, akik háttérmunkájukkal járultak hozzá, hogy ilyen stabil alapokon nyugszik a város.
Hámori György szerint az év elején bevezetett feladatfinanszírozásos rendszer próbaidejének lehet tekinteni az eddig eltelt hónapokat. Az önkormányzat nem kötelező, önállóan választott feladatait saját bevételeiből valósíthatja meg. A többi kisvároshoz hasonlóan, utóbbi forrásokban Kapuvár sem dúskál, ezért nagyon nehéz tartani a megszokott színvonalat. Minden anyagi nehézség ellenére szeretnék továbbra is támogatni a civil szervezeteket, illetve programjaik megvalósítását. A szervezetek a legújabban meghirdetett pályázatok révén a működésre is  szerezhetnek támogatást. Mivel a következő esztendőben sem bővülnek az önkormányzat lehetőségei, ragadjanak meg minden alkalmat az érintettek – tette hozzá a polgármester.
Jól vizsgázott Kapuvári Hőszolgáltató Kft., és túl van az első olyan fűtési szezonon, amelyben felszerelték a lakásokban az egyedi mérőórákat. Aki a fűtéssel akart spórolni, az megtehette, a többiek pedig okulva a kedvező tapasztalatokon, beszereltetik a mérőeszközöket – jegyezte meg Hámori György. 

Sokakat érdekel, ezért több vélemény érkezett a településrendezési terv módosítására. Az önkormányzat kivárt addig, míg megfelelő számú javaslat érkezett, hiszen milliós kiadásokat jelent a végrehajtása.

A döntést és jóváhagyást igénylő ügyek között szerepelt a következő feladat: a képviselők az adott intézményi típushoz értő szakembereket delegáltak az iskolák nemrég felélesztett intézményi tanácsaiba – tájékoztatott Hámori György. Továbbá elmondta, hogy döntöttek civil szervezetek támogatásáról.
Beküldés dátuma: 2013. 11. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés