Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Pro Urbe díjat kapott a Kapuvári Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület

A helyi nyugdíjasklub tagjai kapuvári népviseletben járják az országot, öregbítve ezzel a település hírnevét. Az idősek rendezvényeken és versenyeken vesznek részt, ahonnét előkelő helyezésekkel térnek vissza Kapuvárra.

Hámori György eloszlatott egy közhiedelmet: a nyugdíjasklubba nemcsak pihengetni járnak az emberek. Azontúl, hogy a művelődési ház klubhelyisége szinte második otthona lett az egyedülálló időseknek, a tagok rengeteg hasznos programot szerveznek. A nyugdíjasok megértő közösségben oszthatják meg örömeiket, bánataikat egymással.
Különleges ünnepségre került sor nemrég a kapuvári művelődési házban, ahol a város nyugdíjasai igencsak kitettek magukért. 25 éves jubileumát ünnepelte az „Életet az éveknek” Országos Szövetség, de a helyieknek még szívet melengetőbb, hogy 50 esztendeje alakult a Kapuvári Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület. A megyéből 35 társklub képviselője vett részt a rendezvényen, amelyen dr. Nagy István államtitkár és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő személyesen köszöntötte az egybegyűlteket.
Hámori György nem tudott elfogultság nélkül beszélni az idősekről, akik korukat meghazudtoló életigenléssel töltik a klubban a mindennapokat és készülnek a rendezvényekre.
A polgármester felterjesztésére a kapuvári képviselő-testület egyhangúlag döntött úgy, hogy a legmagasabb városi díjjal ismeri el a „szépkorú” közösség tevékenységét. A „Pro Urbe Kapuvár” Díjjal a nyugdíjasok elmúlt évtizedekben végzett munkáját értékelte a település vezetősége, valamint azt, hogy sokat tettek egymásért és a városért. Az elismerés jelzi, hogy milyen fontosak az idősek Kapuvár számára.
Kiss Györgyné klubvezető elmondta, hogy nyolc dalos ajkú asszony alapította annak idején az egyesület jogelődjét. A mára hetven főnyi tagságra bővült csoport tagjai révén behálózza Kapuvár minden részét. Az idősebbeket nem zavarja, hogy a fiatalabb korosztály kevésbé érdeklődik a programjaik iránt, mert a lényeg, hogy egymás közt jól érezzék magukat – fogalmazott a klub vezetője. Hozzátette: Nem fogják elhinni, mi még sportolunk is! Az egészségmegőrzésnek nagy teret szentelünk, és fontosnak tartjuk az emberi kapcsolatok ápolását. A családban élőknek talán furcsa, de higgyék el, óriási dolog, ha a magányos ember szót válthat valakivel. Kiss Györgyné férje elvesztése óta még jobban ragaszkodik „második családjához”, vagyis a nyugdíjastársakhoz, s mint mondta, igyekszik visszaadni mindazt a jót, amit a közösségtől kapott.

Beküldés dátuma: 2014. 09. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play