Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Rábakecöl polgármestere nem ígérget felelőtlenül

A rábakecöli születésű Tuba Erik tanulmányai miatt került Győrbe, s jelenlegi munkahelye a fővárosban van. Nem könnyű így a helyzete, de azért próbál megbirkózni a feladattal, és van is mivel, hiszen 2006 óta ő vezeti a települést. Rábakecöl társadalmi megbízatású polgármestere független fiatalember, tehát családi státusza miatt nem kell túlzottan alkalmazkodnia. Szerinte a feladatok jelentős része nem helyhez között, hiszen a hivatalok is egyre inkább átállnak az elektronikus ügyintézésre.
Tuba Erik polgármesterségének mindjárt az elején két, szinte álom kategóriába tartozó vágya volt a falunak: az egyik a művelődési ház építése, a másik pedig a vízelvezetés problémájának megoldása. Az Integrált Közösségi Szolgáltató Teret azóta átadták, utóbbi még várat magára.
– A Molnár Elektronikai Kft.-vel 2008-ban alakult ki közelebbi kapcsolat, amikor a soros hálózatunk üzemeltetését átvették, és megegyeztünk a jövőbeni fejlesztésekről. 2011-re elkészült az új rendszer, és most mi is tagjai lehetünk azoknak a településeknek, amelyeknek a Molnár Elektronikai Kft.biztosítja a teljes kommunikációt. A megszűnt iskola épülete jó ideig részben kihasználatlanul állt, nagy rendezvényteremmel bővült nemrég,  továbbá itt kapott helyet az eddig mostoha körülmények között működő falugazdász, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat intézménye is. A padlástérben korszerű informatikai termet avattak fel. A kiállítóteremben olyan tárgyak és dokumentumok láthatók, amelyek Rábakecöl múltját elevenítik fel, valamint a névadó, dr. Soós Imre tevékenységének állítottak emléket.
2012-től óriási átalakulás előtt áll a közigazgatás és ezen belül az önkormányzás, ezért Tuba Erik csendes megfigyelőként várja a fejleményeket. Sok a megválaszolatlan kérdés, de ami biztos, hogy a hitelből megvalósított beruházás (Integrált Közösségi Szolgáltató Tér)mellett még egy hasonló volumenűt nem bír el a település, ezért Rábakecöl polgármestere csak kisebb fejlesztésekre számít. – Nem szeretek ígérni, csak annyit, hogy megpróbáljuk a lehetőségeket kihasználni – szögezte le Tuba Erik.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play