Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Rábakecöl polgármestere nem ígérget felelőtlenül

A rábakecöli születésű Tuba Erik tanulmányai miatt került Győrbe, s jelenlegi munkahelye a fővárosban van. Nem könnyű így a helyzete, de azért próbál megbirkózni a feladattal, és van is mivel, hiszen 2006 óta ő vezeti a települést. Rábakecöl társadalmi megbízatású polgármestere független fiatalember, tehát családi státusza miatt nem kell túlzottan alkalmazkodnia. Szerinte a feladatok jelentős része nem helyhez között, hiszen a hivatalok is egyre inkább átállnak az elektronikus ügyintézésre.
Tuba Erik polgármesterségének mindjárt az elején két, szinte álom kategóriába tartozó vágya volt a falunak: az egyik a művelődési ház építése, a másik pedig a vízelvezetés problémájának megoldása. Az Integrált Közösségi Szolgáltató Teret azóta átadták, utóbbi még várat magára.
– A Molnár Elektronikai Kft.-vel 2008-ban alakult ki közelebbi kapcsolat, amikor a soros hálózatunk üzemeltetését átvették, és megegyeztünk a jövőbeni fejlesztésekről. 2011-re elkészült az új rendszer, és most mi is tagjai lehetünk azoknak a településeknek, amelyeknek a Molnár Elektronikai Kft.biztosítja a teljes kommunikációt. A megszűnt iskola épülete jó ideig részben kihasználatlanul állt, nagy rendezvényteremmel bővült nemrég,  továbbá itt kapott helyet az eddig mostoha körülmények között működő falugazdász, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat intézménye is. A padlástérben korszerű informatikai termet avattak fel. A kiállítóteremben olyan tárgyak és dokumentumok láthatók, amelyek Rábakecöl múltját elevenítik fel, valamint a névadó, dr. Soós Imre tevékenységének állítottak emléket.
2012-től óriási átalakulás előtt áll a közigazgatás és ezen belül az önkormányzás, ezért Tuba Erik csendes megfigyelőként várja a fejleményeket. Sok a megválaszolatlan kérdés, de ami biztos, hogy a hitelből megvalósított beruházás (Integrált Közösségi Szolgáltató Tér)mellett még egy hasonló volumenűt nem bír el a település, ezért Rábakecöl polgármestere csak kisebb fejlesztésekre számít. – Nem szeretek ígérni, csak annyit, hogy megpróbáljuk a lehetőségeket kihasználni – szögezte le Tuba Erik.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés