Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Rábaközből érkeztek a gyerekek a Beledi Egyesített Szociális Szolgáltató Központ bágyogszováti tábor

Két hónapon keresztül, heti turnusváltásban, közel háromszáz gyermeket táboroztatott a Beledi Egyesített Szociális Központ. Rácz Árpádné megköszönte kollégáinak az egész nyáron át nyújtott kitartó munkájukat.

A Beledi Egyesített Szociális Központ évek óta benevez az Erzsébet-tábor pályázataira, ezért az intézményvezető bizakodva gondol a következő évekre is, hiszen minden esélyük meg van arra, hogy folytatódjon ez a sikersorozat. A hét turnus azt jelenti, hogy két hónapon át nyaralhatnak náluk a gyerekek, akik nem csak az osztálytársaikkal, ismerőseikkel, hanem más településről, iskolából érkező kortársaik társaságában tölthetik a szünidő jelentős részét. Rácz Árpádné szerint a szülők is nagyon örülnek annak, hogy amíg ők dolgoznak, gyermekeik biztonságos környezetben kapnak teljes ellátást és egész héten jól szórakoznak. Előfordul, hogy néhányan a családi körülményeik miatt talán még a vármegyén kívülre sem jutnak el és egyáltalán nem nyaralhatnak, de a szociális központ által szervezett tábor felejthetetlen élményeket nyújt a gyerekeknek.
A Beledi Egyesített Szociális Központ nem először szervezett nyári tábort Bágyogszováton, ahol korábban az iskolában biztosították a helyszínt a fiataloknak. 2023 nyarán a kultúrház adott otthont a szünidejét töltő rábaközi diákoknak, akik számára kétszer egyhetes turnust szerveztek Bágyogszováton. Rácz Árpádné maximálisan elégedett a mostani „szállásukkal” hiszen tágas és minden igényt kielégítő tér állt a rendelkezésükre. A bágyogszováti gyerekeken kívül több környékbeli településről érkeztek a táborozók: Soborról, Dörből, Egyedről és Bodonhelyről. Az egyhetes turnus általában az ismerkedéssel kezdődik azért, hogy valamennyire egymásra hangolódjanak a fiatalok. A szabadidős foglalkozások után másnap délelőtt már a rendőrség munkatársai, aztán állatvédők tartottak érdekes előadást és bemutatót a táborozóknak, akik a következő alkalommal pónilovagláson és kiránduláson vettek részt. Útba ejtették a nagycenki Széchenyi-kastélyt, valamint a fertőszentmiklósi Vadfarm és állatsimogatót. Kedvelt úti céljuk még a győri Cyberjump trambulin park és az adyvárosi várjátszótér.
Egy őrző-védő szervezet az életkoruknak megfelelően mutatta be a gyerekeknek, hogyan vigyázzanak testi épségükre, a vöröskereszt munkatársa pedig a legalapvetőbb elsősegély ismeretekről tartott érdekes előadást a jelenlévőknek. A szünidejüket töltő diákok olyan eszközökkel és alapanyagokkal próbálhatták ki ügyességüket, mint amivel a festőművészek hozzák létre „igazi” alkotásaikat – sorolta a programokat a Beledi Egyesített Szociális Központ vezetője, majd elégedetten nyugtázta, hogy különösebb baj és probléma nélkül zajlottak le az idei nyári Erzsébet-táborok.

Beküldés dátuma: 2023. 08. 21.

További hírek

Hirdetés