Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rábaközi Szakmabörze Kapuváron

– Nincs más választás, mint a versenyképességet olyan szintre emelni, hogy itthon tudjuk tartani a fiataljainkat. Ne azért képezzük őket, hogy aztán külföldön dolgozzanak, hanem a mi országunkat boldogítsák és itt érezzék jól magukat – fogalmazott Pintér-Péntek Imre, a megyei iparkamara elnöke a Kapuuváron megrendezett rábaközi szakmabörzén.

A Rábaközi Szakmabörze elérte a célját, mert több mint kilencszáz gyermek látogatott el a pályaválasztás előtt álló és álláskereső diákok számára rendezett találkozóra, amit a helyi vállalkozók és intézmények közreműködésével hívtak életre. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselőjének ígérete szerint jövőre is megtartják a Rábaközi Szakmabörzét, melyhez sok környékbeli cég, vállalkozás és intézmény csatlakozott. A rendezvény kiemelt támogatója Kapuvár Város Önkormányzata volt, a közreműködő médiapartnerek közt pedig megtalálható a Rábaközi Televízió, illetve a Kisalföld című napilap.

A mai gyerekeknek nem biztos, hogy ilyen a foglalkozások jutnak az eszébe, de Pintér-Péntek Imre a szakmai rendezvény ünnepélyes megnyitóján mondott bevezetőjében elárulta, hogy kisdiák korában ki volt a példaképe: a téesz állatait őrző gulyás, később pedig a buszsofőr. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint legfontosabb feladatuk, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtsék meg a vállalkozók számára és segítsék őket a versenyképesség megőrzésében.
A szakember megjegyezte: megyénkben a rendelkezésre áll a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerő, de a többség másutt dolgozik, ezért a kamara kiemelt feladatának tekinti, hogy őket visszahozza. Szerinte nem azokat kell hibáztatni, akik külföldön keresik a boldogulásukat, mert ők csak anyagi és erkölcsi elismerésre vágynak.
Nekünk az a dolgunk, hogy a hazai vállalkozások ilyen szempontból is versenybe tudjanak szállni a nyugat-európaiakkal. A mostani, idegen nyelveket tudó korosztálynak az országhatárok már nem jelentenek akadályokat, ezért ők oda fognak menni, ahol jól érzik magukat.
– Amúgy mi egy nagyszerű országban élünk, aminek ráadásul ez a sok mindenki által irigyelt nyugati régiója. Nyugat-Magyarországon jó élni és a Rábaköz sem kivétel ettől. Fogjunk össze, s tegyünk meg minden azért, hogy ez a régió továbbra is virágozzék – hangsúlyozta Pintér-Péntek Imre.
Az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy közel hozzák egymáshoz a vállalkozásokat és az iskolákat, ezáltal a diákokat is – jegyezte meg Csapó Péter. Együttműködési megállapodást kötöttek a térség iskoláival. A szakmabörze néven útjára indított rendezvény is azt a célt szolgálja, hogy a kamara egyfajta kapocsként működjön a cégek és a diákok között – emelte ki a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Hanság Térség elnöke.


Kapuvár Város Önkormányzata nevében dr. Hoffer Imre köszöntötte a pályaorientációs rendezvényen megjelent érdeklődőket. Az alpolgármester szintén Ausztria erős munkaerő elszívó hatásáról beszélt, majd elmondta, hogy a munkát terhelő járulékok folyamatos csökkentése, az adó-visszatérítések, a családi és otthonteremtési támogatások a legfontosabbak a hazai intézkedések közül. Kapuvárral kapcsolatban kijelentette: a szerethető és élhető kisváros felépítéséhez elsősorban megfelelő infrastruktúrára van szükség. Aki itt él, már lehet, hogy megszokta, de a Kapuvárra visszalátogató vendégek minden alkalommal észrevételezik a pozitív változásokat. A település alpolgármestere azt kívánta, hogy hagyományteremtő legyen a Rábaközi Szakmabörze.

Beküldés dátuma: 2022. 05. 02.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play