Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Rábaköziek megyei elismerése

Molnár Sándor közéleti tevékenységét a területfejlesztési tagozaton belül ismerték el. Vásárosfalu polgármestere az esemény hatására átgondolta szinte az egész életét. Szerinte azért figyeltek fel a településre, mert ritka az olyan község, amely a rendszerváltás óta teljes mértékben közművesített. Nem utolsó szempont, hogy jelentősebb hitel felvétele nélkül valósult meg valamennyi fejlesztés, ráadásul a szennyvízberuházás a lakosságnak egyetlen fillérjébe sem került. Molnár Sándor tervei közt szerepel a megkezdett projektek lezárása és az újabb pályázatokon való részvétel. Szeretnék parkosítani a részben elkészült rekultivációs területet, mellé pedig halastavat telepítenének.
Csepregi Istvánné úgy érzi, hogy a területfejlesztési díj nem teljesen neki szól, mert az elismerés édesanyját legalább annyira megilleti, hiszen ő kezdte el sütni a hagyományos rábaközi perecet. A tájjelegű étel készítése a családon belül maradt, és megőrizték a régi receptet. A sütemény természetes alapanyaga száz év alatt sem változott, legfeljebb annyi történt, hogy régen  a balta “hátával”verték a tésztát, manapság pedig darálják, tehát a gépek felváltották az időigényes kézi munkát. Csepregi Istvánné úgy vette észre, hogy a fiatalok jobban kedvelik az erőteljesebb ízeket, ezért a perecet a kisebbek már alig ismerik. Marika néni megnyugodhat, többen is tanulják a rábaközi pereckészítést, vagyis lesz, aki folytatja a hagyományt.
Rabi Imre, miután meglepetéséből felocsúdott, nagyon örült az ifjúsági tagozaton belül kapott elismerésének. A táncoktató a gyermekekkel való foglalkozást és sport iránti szeretetét látja beteljesülni a megyei kitüntetéssel, mely további erőt ad neki a folytatáshoz. A 2008 óta működő tánciskola tanítványai többször nyertek országos bajnokságot, ezenkívül egyre többet prezentálnak külföldön. A Movement Dance School programjával színvonalasan képviseli Kapuvár és hazánk hírnevét. Jövőre szeretnének nemzetközi táncversenyt rendezni, továbbá rendszeresen részt venni a környező települések sportnapjain. Rabi Imre azért ajánlja a fiataloknak a táncot, mert megszeretteti a mozgást és megtanít küzdeni, amely az életben is hasznos lehet.
Tóth Tihamér, a folyamatosan fejlődő kapuvári Laurastar Services Kft.ügyvezetője a köszönőszavak után arról az érzésről beszélt, amely munkatársai hozzáállása és szaktudása miatt büszkeséggel tölti el őt. Az otthoni biztos “hátországot”családja teszi lehetővé, ezért a hálából nekik is kijutott. A gazdasági tagozat díja véleménye szerint két részre bontható: A társadalom elismerése mindenkinek jólesik, szakmai teljesítményüket pedig egyre több helyen értékelik. A cég a közeljövőben azt tervezi, hogy új fejlesztési részleget indít, ami minőségi munkahelyet biztosít a leendő dolgozóknak. Tóth Tihamért a megyei kitüntetés megerősíti abban, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére is érdemes folytatni a megkezdett tevékenységet.
– Vannak a megyében olyanok, akik az átlagnál jobban teljesítenek, és ha azt a körülötte élők látják, ajánlhatják a díjra a jelölteket. A megyei közgyűlés valamennyi javaslatot megvizsgálja, és a tagság szavazatával hagyja jóvá. A jelenlegi társadalmi helyzetben szükség van azokra, akik többet tesznek le a közös asztalra, s az ő példájukat követve a többiek is felemelkedhetnek, és megyénk az országot előbbreviheti – fogalmazott Kóczán Zoltán alelnök.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek