Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Rábaköziek megyei elismerése

Molnár Sándor közéleti tevékenységét a területfejlesztési tagozaton belül ismerték el. Vásárosfalu polgármestere az esemény hatására átgondolta szinte az egész életét. Szerinte azért figyeltek fel a településre, mert ritka az olyan község, amely a rendszerváltás óta teljes mértékben közművesített. Nem utolsó szempont, hogy jelentősebb hitel felvétele nélkül valósult meg valamennyi fejlesztés, ráadásul a szennyvízberuházás a lakosságnak egyetlen fillérjébe sem került. Molnár Sándor tervei közt szerepel a megkezdett projektek lezárása és az újabb pályázatokon való részvétel. Szeretnék parkosítani a részben elkészült rekultivációs területet, mellé pedig halastavat telepítenének.
Csepregi Istvánné úgy érzi, hogy a területfejlesztési díj nem teljesen neki szól, mert az elismerés édesanyját legalább annyira megilleti, hiszen ő kezdte el sütni a hagyományos rábaközi perecet. A tájjelegű étel készítése a családon belül maradt, és megőrizték a régi receptet. A sütemény természetes alapanyaga száz év alatt sem változott, legfeljebb annyi történt, hogy régen  a balta “hátával”verték a tésztát, manapság pedig darálják, tehát a gépek felváltották az időigényes kézi munkát. Csepregi Istvánné úgy vette észre, hogy a fiatalok jobban kedvelik az erőteljesebb ízeket, ezért a perecet a kisebbek már alig ismerik. Marika néni megnyugodhat, többen is tanulják a rábaközi pereckészítést, vagyis lesz, aki folytatja a hagyományt.
Rabi Imre, miután meglepetéséből felocsúdott, nagyon örült az ifjúsági tagozaton belül kapott elismerésének. A táncoktató a gyermekekkel való foglalkozást és sport iránti szeretetét látja beteljesülni a megyei kitüntetéssel, mely további erőt ad neki a folytatáshoz. A 2008 óta működő tánciskola tanítványai többször nyertek országos bajnokságot, ezenkívül egyre többet prezentálnak külföldön. A Movement Dance School programjával színvonalasan képviseli Kapuvár és hazánk hírnevét. Jövőre szeretnének nemzetközi táncversenyt rendezni, továbbá rendszeresen részt venni a környező települések sportnapjain. Rabi Imre azért ajánlja a fiataloknak a táncot, mert megszeretteti a mozgást és megtanít küzdeni, amely az életben is hasznos lehet.
Tóth Tihamér, a folyamatosan fejlődő kapuvári Laurastar Services Kft.ügyvezetője a köszönőszavak után arról az érzésről beszélt, amely munkatársai hozzáállása és szaktudása miatt büszkeséggel tölti el őt. Az otthoni biztos “hátországot”családja teszi lehetővé, ezért a hálából nekik is kijutott. A gazdasági tagozat díja véleménye szerint két részre bontható: A társadalom elismerése mindenkinek jólesik, szakmai teljesítményüket pedig egyre több helyen értékelik. A cég a közeljövőben azt tervezi, hogy új fejlesztési részleget indít, ami minőségi munkahelyet biztosít a leendő dolgozóknak. Tóth Tihamért a megyei kitüntetés megerősíti abban, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére is érdemes folytatni a megkezdett tevékenységet.
– Vannak a megyében olyanok, akik az átlagnál jobban teljesítenek, és ha azt a körülötte élők látják, ajánlhatják a díjra a jelölteket. A megyei közgyűlés valamennyi javaslatot megvizsgálja, és a tagság szavazatával hagyja jóvá. A jelenlegi társadalmi helyzetben szükség van azokra, akik többet tesznek le a közös asztalra, s az ő példájukat követve a többiek is felemelkedhetnek, és megyénk az országot előbbreviheti – fogalmazott Kóczán Zoltán alelnök.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play