Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Rábaközt a férfiak mezőnyében már csak a kapuvári csapat képviseli

A Kapuvári Sportegyesület kézilabda szakosztályának játékosai javában megkezdték a tavaszi felkészülést a mostani szezonra. Idén kicsit nehezen indultak be, mert a városban nem találtak megfelelő tornatermet, így végül Veszkényben kötöttek ki a sportolók.
Ivánkovics József, a szakosztály egyik vezetője az utánpótlásról elmondta: Az általános iskolákban élénk a sportélet, és a térség intézményei rangos kézibajnokságokat szerveznek, de inkább a női csapatok erősítenek e szakágban. A fiúkat nehezebb meggyőzni a játék szépségéről, mert ők inkább a foci fele tendálnak. A KSE női és férfi kézilabdásai  egyébként a sport terén is kiválóan kooperálnak, ráadásul gazdasági megfontolások miatt együtt is gyakorolnak. Ivánkovics József Visi Gáborral együtt nemcsak irányítja a kézilabdások előmenetelét, hanem ebben a munkában mint edző is közreműködik. Már az is megfordult a fejében, hogy a fiúkat átadja kollégájának, de a lányokat szívesen megtartja. A fizikai erőnlét megalapozására inkább nyár végéig kerül sor, télen viszont a technikai elemekre helyezik a hangsúlyt – tudtuk meg a trénertől.

Nem eléggé harciasak a kézilabdások – derült ki a beszélgetésből –, ezért a támadókkal hétről hétre gondok vannak.
A kapuvári SE kézilabdásai között védekező játékosokból nincs hiány, ellenben a gólszerzőknek meg kellene erősödniük. Mégis mire elég az eredmény? A nők jelenleg a megyei II.osztályban küzdenek, a férfiak pedig az I.osztályban. Utóbbi csapat versenyzői tavaly nem tudták megtartani bajnoki helyezésüket. Az edző szerint azért alakult így a tabella, mert az erősebbik nem mezőnyében több csapat is feljött a kapuváriak szintjére. Annyira azonos erőnlétben vannak a játékosok, hogy szinte a rangadó napján érezhető  fizikai és mentális állapoton múlik a győzelem. A lányok mezőnyében egy kiemelkedő csapat található, a többi kilenc nagyjából megegyezik.
Mire lenne a leginkább szüksége a kézilabdásoknak? A válasz egyszerű: tornateremre. Labdát, cipőt, zoknit a játékosok megveszik, de ennél többre nem telik. Beküldés dátuma: 2012. 04. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés