Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Rábapartiak partija harmadszor

Kifogyhatatlan ötletek tárháza a környék, ahol számtalan baráti összejövetelt és programot szerveznek. De hiába minden elképzelés, ha megrekednek a hagyományteremtő szándékkal indított kezdeményezések. Az országgyűlési képviselő szerint nem lehet mindig a pénzhiányra hivatkozni,  ha kudarcba fullad egy-egy jó ötlet, ugyanakkor sokat tehetnek az ügy érdekében azok a településen élő agilis személyek, akiket nem lehet eredeti szándékuktól eltéríteni. Ilyen a harmadik alkalommal megtartott összejövetel főszervezője, Hegedüs Oszkár és felesége, Anikó. Néha kedvüket szegik a szervezés közben kialakult akadályok, de eddig még mindig sikerült túljutniuk a nehézségeken. Minden esztendőben más Rába nevű településen rendezik meg a partit, ezért idén Rábapordányban, s már azt is lehet tudni, hogy jövőre  Rábaszentandráson jönnek össze az emberek. Hegedüs Oszkár örömmel mondta, hogy már 2014-ig kiosztották a házigazdai címeket, annyi volt a jelentkező. Anikó arról beszélt, hogy a megye összes Rábával kezdődő településének elküldték a meghívójukat. Edve község kakukktojásnak számít a listán, de az ottaniakat tiszteletbeli tagnak választották.
A főszervező úr fekete mellényben, fehér ingben, féloldalasan rögzített  kötényben, és igazi árvalányhajas asztrigán sapkában jelent meg a rendezvényzen. Elmondta, hogy a vándorkiállítás anyaga egyre gazdagodik, s mire minden településre odaérnek, már komoly összeállítás kerekedik belőle. A lelkes házaspár nőtagja a maga által készített gyönyörű csornai ünneplő népviseletben tisztelte meg a látogatókat.

Anikó úgy véli, teljesülni látszik eredeti szándékuk, mert egyre több fiatal énekes-táncos csoport vesz részt a hagyományteremtő céllal létrehozott rábapartiak partiján.

Beküldés dátuma: 2010. 10. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés