Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Rábapordányi falunap sok résztvevővel

A játszóházba a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt várták, a sportprogramok szintén megmozgatták a kicsiket és nagyokat. Az óvodások vidám műsorral, az iskolások pedig gitárbemutatóval szórakoztatták a nagyérdeműt. Ugyancsak lekötötte a látogatók figyelmét a rábapordányi nyugdíjasklub és Budai Ibolya közös népdalcsokra. Kocsis László nyugdíjas a délelőtti programokat nem látta, mivel ebéd után ballagott ki a sátrakhoz.

Patyi Dorina Mária örömmel propagálta a diákok előadását, melynek jómaga is szereplője volt. A lány elárulta, hogy countryt, angolkeringőt, cha-cha-chat fognak táncolni, és a “Nem vagyok Dzsémsz, nem vagyok Bond” című bonbonos slágerre is mozognak. A sok  ének és sok zene miatt  kedveli Dorina az utóbbi számot. A kis táncos miután kifulladt a beszédtől, anyukájának passzolta volna a szólás jogát.
Falunap ide, falunap oda, Bóna Jánossal találkozva alig kerülhettük volna meg az aktuális problémát, hiszen több mint harminc éve kötődik a faluhoz, mert termelési vezetője, később elnöke volt a helyi téesznek. A mezőgazdaságot érintő témánál maradva megjegyezte: őket is érinti a szélsőséges időjárás, és a mélyebben fekvő területeken komoly belvízkárral kell számolniuk. Egyelőre több helyen összefüggő víztenger borítja a földeket, ahol pedig előbukkant a vetett kultúra, már megmutatkoznak a sárguló, rothadó levelek, s még csak ezután jön a következő gond: ilyen körülmények között hogyan lehet betakarítani az épen maradt növényeket. A hiány nagyságát még nem lehet pontosan megmondani, de az ígéretesnek indult termés java része odaveszett. A károk enyhítése érdekében esetleg számításba jöhet a másodvetés, ugyanakkor a magas páratartalom kedvez a gombásodásnak, ami még további minőségromláshoz vezet. A mezőgazdász sokat nem tehet, mint tudomásul veszi a természet szeszélyeit, és lehetőségeihez képest megpróbálja enyhíteni, illetve helyreállítani az okozott kárt - fogalmazott Bóna János. A volt téeszelnök  szívesen találkozott régi kollégáival, ismerőseivel a rábapordányi falunapon. A múlt értékeinek felidézése, jelen gondjainak megbeszélése, valamint jövőbe tekintés - címszavakban összefoglalva ennyit jelent számára a rendezvény.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés