Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Rábatamási polgármester bízik a gyarapodásban

A fiatal szakember néhány évre a csornai földhivatal munkatársa lett, ezt követően pedig a fővárosban folytatta pályafutását. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal dolgozóját magánjellegű változások és a közért való tenni akarása ösztökélte arra, hogy induljon a helyhatósági választáson. Miközben vonzotta a Rábaköz, elég elszántságot érzett magában ahhoz, hogy új ötleteivel hozzájáruljon faluja fejlődéséhez. Eleinte csak baráti körben beszéltek a terveiről, de kis település lévén hamar híre ment Rábatamásiban, hogy mire készül Molnár Norbert.
A vezető a hétfős heterogén összetételű képviselő-testületről elmondta: a fiataloktól kezdve az idősebb nemzedék tagjai szintén bekerültek a helyi plénumba, valamint olyanok is, akik már tevékenykedtek ilyen pozícióban. A korábbi faluvezetés munkájának köszönhetően Rábatamásinak nincs törlesztendő hitele. A falu új polgármestere a jól működő határozatokon nem óhajt változtatni, de ha az élet úgy hozza, átgondolják a rendeleteket.
A szennyvízelvezetés problémájának megoldásából eddig a helyiek sokat nem láthattak, hiszen jelenleg a papírmunkáknál tartanak - jegyezte meg a riportalany -, de év végén, illetve a jövő esztendő elején talán nekiláthatnak a kivitelezési feladatoknak. A hiányzó szakhatósági engedélyek beszerzése után fogják elindítani a közbeszerzési eljárást, miközben a beruházók árajánlatait is begyűjtik. Molnár Norbert ezenkívül fásítással, virágosítással és az elhanyagolt területek rendbe tételével szeretné a faluképet javítani. Amennyiben lehetőség lesz rá, az eddig gazdátlan  helyeken építési telkeket alakítanának ki, az elmocsarasodott részekre pedig látványtavat terveztetnének. Mivel a szennyvíz-projekt sok önrészt kíván, új játszótér létrehozását csak pályázati forrásból tudja elképzelni.
A polgármester Rábatamási idősebb lakóinak étkeztetését megoldottnak látja, a fiatalokra vonatkozóan pedig megjegyezte: pezsgőbb kulturális és sportéletet szeretne. Véleménye szerint a civil szervezetekkel fenn kell tartani az együttműködést, ezért számít aktív közreműködésükre a különböző programok szervezésében. Beszélgetőpartnerünk a környező településekkel való kapcsolatépítés lényegét az információcserében látja, illetve a közös pályázatok lebonyolításában.
Molnár Norbert ismeri az előző faluvezetés  terveit, és ezek folytatása elől mindenáron nem akar elzárkózni, sőt, amiről képviselő társaival úgy gondolják, hogy célravezető, azt fel fogják használni a település gyarapodása érdekében.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés