Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Régi holmik újragondolva - csornai alkotók kiállítása

Régi holmik újragondolva, modern köntösben – ez lehetne a mottója a „Régmúlt korok nyomán...” címmel nyílt kiállításnak. Az alkotók önálló ötleteik alapján hozzák létre tárgyaikat, miközben egymást inspirálják.

A csornai művelődési központban nyílt tárlat elnevezése arra utal, hogy a feleslegesnek tűnő régi dolgok is széppé varázsolhatóak.
Az alkotók civil életükben barátnőként kedvelik egymást és úgy gondolták, van bennük annyi elszántság és tudás, hogy képesek együtt megjeleníteni a kezük nyomán létrejött alkotásokat.
Molnárné Németh Anikó gyermekkorában szívta magába a szép tárgyak tiszteletét. A csornai család több ügyes kezű ezermesterrel büszkélkedhet női ágon: Nagymamája hímzőnő, édesanyja pedig varrónő volt, így spontán alakult ki benne a vágy, amely szerint a régit érdemes az újjal ötvözni.
A rábapatonai származású, kiscsornai Tomposné Balázs Andrea édesanyja biztatására kezdett a képzőművészet ezen ágával foglalkozni. Az embereket arra bátorítja, hogy ne dobjanak el semmit, mert némi fantáziával a padláson és a pincében tárolt holmik is szép díszei lehetnek a lakásnak.

Beküldés dátuma: 2015. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play