Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Régi holmik újragondolva - csornai alkotók kiállítása

Régi holmik újragondolva, modern köntösben – ez lehetne a mottója a „Régmúlt korok nyomán...” címmel nyílt kiállításnak. Az alkotók önálló ötleteik alapján hozzák létre tárgyaikat, miközben egymást inspirálják.

A csornai művelődési központban nyílt tárlat elnevezése arra utal, hogy a feleslegesnek tűnő régi dolgok is széppé varázsolhatóak.
Az alkotók civil életükben barátnőként kedvelik egymást és úgy gondolták, van bennük annyi elszántság és tudás, hogy képesek együtt megjeleníteni a kezük nyomán létrejött alkotásokat.
Molnárné Németh Anikó gyermekkorában szívta magába a szép tárgyak tiszteletét. A csornai család több ügyes kezű ezermesterrel büszkélkedhet női ágon: Nagymamája hímzőnő, édesanyja pedig varrónő volt, így spontán alakult ki benne a vágy, amely szerint a régit érdemes az újjal ötvözni.
A rábapatonai származású, kiscsornai Tomposné Balázs Andrea édesanyja biztatására kezdett a képzőművészet ezen ágával foglalkozni. Az embereket arra bátorítja, hogy ne dobjanak el semmit, mert némi fantáziával a padláson és a pincében tárolt holmik is szép díszei lehetnek a lakásnak.

Beküldés dátuma: 2015. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek