Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Régi vágyuk vált valóra az erdélyi utazással

Az utasok azt kapták az erdélyi kirándulástól, amit vártak: gyönyörű természeti környezetet, történelmi emlékhelyeket, felejthetetlen élményeket. Harasztkeréken a helyiek a szívüket-lelküket kitették azért, hogy a magyarországi vendégek jól érezzék magukat.

 Az önkormányzat idén nyáron erdélyi buszos utat hirdetett a beledieknek, akik éltek is a lehetőséggel. A jelentkezések sorrendjében töltötték fel a még szabad helyeket, de rövid idő alatt megtelt a jármű. Akkora volt az érdeklődés, hogy a két év múlva tervezett útra is lefoglalták a busz felét, ezért a polgármester bejelentette: Nem lehet ennyit várni, jövőre ismét elindítanak egy önköltséges különjáratot Erdélybe.
Az idei négy éjszakát magában foglaló ötnapos útról Major Jenő beszélt. A polgármester elmondta, hogy minden jelentősebb építészeti és természeti látványosságot megtekintettek, és olyan helyekre is igyekeztek eljutni, ahova az átlag utazók nem, vagy csak ritkán térnek be. Különleges helyzetük korábbi látogatásaikkal magyarázható: erdélyi ismerőseiknek köszönhető, hogy az utazási irodák megszokott kínálatában nem szereplő, különleges helyszíneket is meglátogatták. Beled polgármesterének újszerű élményt jelentett Nagyenyed, ahol korábban még nem járt. Szállás keresés kapcsán ismerték meg az ottani református lelkészt, aki felejthetetlen történelemórát tartott a vendégeknek. A közelmúlt eseményeiről Harasztkeréken az erdélyi testvértelepülés lakói meséltek a beledieknek.
Buti Klára első alkalommal járt Erdélyben, melynek történelmi múltját korábbról ismerte, az utazásra pedig ismerősei elbeszélései alapján szánta rá magát. Elsőként a tordai sóbányát említette, de nagyon tetszett neki a Szent Mihály-templom, Déva vára, valamint a Gyilkos tavi csónakázás.
Hajtó Mihályné és férje nagy várakozással indultak az erdélyi útra, hiszen ismerőseik és rokonaik közül sokan megfordultak az országban. Első éjjel Nagyenyeden szálltak meg, ahol szűkös körülmények közt hajtották nyugovóra fejüket, de minden kellemetlenséget kárpótolt a másnap délelőtti idegenvezetés. A többi napon kulturált hotelben pihentek meg, ahol a reggelit és a vacsorát is elfogyasztották. A Segesváron tett kirándulás szintén mély nyomot hagyott a beledi házaspárban.
Varga Lajosné férjével régóta tervezte az erdélyi utazást. Az elbeszélések alapján leginkább Nagyenyedre voltak kíváncsiak. Különleges hatással volt rájuk az elárasztott Bözödújfalu romos épületei.
Mátis Andrea barátnőjével vágott neki az útnak, mellyel egykori vágya vált valóra. A leginkább a Kárpátok és a Békás-szoros természeti környezete ragadta meg. Mivel nagyon szeret túrázni, lenyűgözte az erdős, hegyes vidék.
Az utazásról mesélő belediek megjegyez-ték: az erdélyiek nyugodtabbak és sokkal segítőkészebbek nálunk, inkább jellemző rájuk az emberbaráti cselekedet.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play