Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rendeletek és szabályok módosítása a szolgáltatások javítása érdekében

Aki dolgozik, annak munkájába mindig bele lehet kötni, de a felvetődött problémák arra valók, hogy az érintettek tanuljanak belőlük – utalt Hámori György a rendőrök tevékenységével kapcsolatban megfogalmazott esetleges hiányosságokra. A testületi ülésen továbbá szó esett a különböző szolgáltatások térítési díjának megállapításáról, illetve változatlanul hagyásáról.

Kapuvár képviselő-testületének legutóbbi rendes ülésén az első napirendi pontban számolt be a város rendőrkapitánya az elmúlt évben végzett, valamint az előttük álló feladatokról. Hámori György elégedett a város és vonzáskörzete közrend és közbiztonsági helyzetével. A polgármester szerint a Kiss Zoltán rendőrkapitány által előadott adatok is azt bizonyítják, hogy a rend őrei mindent megtettek a település érdekében. A kapuvári rendőrök az országos rangsor előkelő, ötödik helyén végeztek az elmúlt időszakban.
– Kapuváron nehéz úgy áthaladni, hogy az ember rendőrrel ne találkozna – mutatott rá a polgármester az egyenruhások aktivitására. Hozzátette: az önkormányzatnak is azt kívánja az érdeke, hogy szerény keretei mellett, de segítse a rendőri munkát. A város kritikus pontjain felállított köztéri kamerák komoly visszatartó erőt jelentenek a – főleg hét végenként előforduló – randalírozók számára.

A rendőrök után a „Jószív” Temetkezési Kft. ügyvezető–igazgatójának beszámolója hangzott el. A köztemető üzemeltetése jó kezekben van – állapította meg Hámori György, aki szerint odafigyelnek a lakosság észrevételeire, ezért próbálják javítani a szolgáltatásokat. A város első embere a tavaszra, illetve a nyár elejére ígérte a temetői kutak megfelelő vízelvezetését. A kápolna felújítása szintén a tervek közt szerepel még az idei esztendőben.
A temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló rendelet módosítása során a lakosság teherbíró képességét, valamint a kft. igényeit egyaránt figyelembe vették. A temető üzemeltetését a befolyó összegekből finanszírozza a cég, viszont a szolgáltatások díját sem lehet a végtelenségig emelni.

Babót és Osli jelezte, hogy szeretne csatlakozni a gyermekétkeztetési szolgáltatáshoz. Az ezzel járó költségek árának megállapítása mellet a testület döntött a bölcsődében eseti ellátást igénybe vevők napi 800 forintos térítési díjáról is. Hámori György felhívta a figyelmet, hogy a bölcsődébe beíratott kisgyermekek után továbbra sem kell fizetni az étkezésen túl. Az eseti igénybevétel viszont sokat segít azokon a szülőkön, akiknek – váratlan helyzetbe kerülve – nincs kire bízniuk gyermeküket, de a bölcsődében szeretettel fogadják őket a szakemberek.

A továbbiakban a törvény előírásainak megfelelően módosították az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát. A védőnői körzeteket a védőnők és a kórház igényei szerint változtatták meg.

A Kapuvár Lakosainak Egészségéért Közalapítvány okiratának módosítása szintén a jogszabályi előírás miatt vált szükségessé. A bérlők szociális helyzetének figyelembe vétele mellett zárt ülésen tárgyalták a lakásbérleti szerződések újbóli megkötését.

Kapuvár pályázati forrást nyert a járáshoz tartozó települések közti feladatok jobb összehangolásának kivitelezésére az Államreform Operatív Program keretében. Mivel a közigazgatás az utóbbi időszakban igen nagy mérvű átalakuláson ment keresztül, még inkább oda kell figyelni a járási központok és a területi egységhez tartozó települések szerteágató tevékenységek összehangolására – jegyezte meg Hámori György.

Beküldés dátuma: 2015. 04. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play