Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rendőrök és romák együtt rúgták a bőrt

Csorna Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata május közepén sportnapot tartott a kiscsornai játszótér focipályáján. A rendezvényen a városi rendőrkapitányság futballcsapatával is megmérkőztek

– Minden évben megrendezzük a barátságos mérkőzést a rendőrség csapatával – mondta Csorna Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának képviselője. Kőfalvi Norbert és társai ritkán rúgják a labdát, ezért örültek a lehetőségnek. A játékosok értékelték, hogy kegyes volt hozzájuk az időjárás, ami különösen kedvezett a szabadtéri program megrendezésének. A mozgástól megéhezett focistákat hidegtállal kínálták, estefele pedig bállal folytatódott a program az egyik helyi vendéglőben.

– A Csornai Rendőrkapitányság jó kapcsolatot ápol az önkormányzatokkal, s nincs ez másként a kisebbségiekkel sem. Harmadszor vettünk részt a nemzetiségi önkormán.yzat szervezésében megtartott kispályás labdarúgótornán. Természetesen győzni jöttünk ismét, de alapvetően a részvétel a fontos – mondta Kocsis Tibor rendőr alezredes, hozzátéve: Együttműködési megállapodást kötöttünk a kisebbségi önkormányzattal, melynek keretében beneveztünk a focirangadóra, de más közös rendezvényről is be tudok számolni. Az alosztályvezető beszámolt a roma gyerekek táboroztatásáról, melyen bűnmegelőzéssel kapcsolatos programokat szerveznek. A kapitányság munkatársai pedig részt vesznek a romák szokásait ismertető, tájékoztató jellegű előadásokon.

Beküldés dátuma: 2017. 05. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play