Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rendszeresen megméretik magukat a kapuvári térségi iskola tanulói

2007-ben  az önkormányzat összevonta a Pátzay Pál és a Széchenyi István Általános Iskolát. Később ehhez csatlakozott a babóti, a himodi, a szárföldi és a veszkényi, egy évvel később pedig az osli és a vitnyédi iskola. Az összevont, nagy intézményben a tagiskolák az integráció után is megőrizhették önállóságukat, és külön-külön neveznek be a versenyekre. Az igazgató a teljesség igénye nélkül beszélt azokról a megmérettetésekről, amelyeken részt vesznek a tanulók.
A Pátzay Pál Általános Iskola minden tanév első félévében rendezi meg a “Szülőföldünk a költészetben” elnevezésű vers- és prózamondó-versenyt. A Széchenyi iskola a negyediktől a nyolcadik osztályos tanulókig hirdeti meg a Bólyai János-matematikaversenyt több mint húsz éve. A soproni Szent Orsolya Általános Iskola és Gimnázium “Bábeli zűrzavar”német-angol tesztvetélkedőjén két pátzays diák ért el szép eredményt. A győri Gárdonyi iskolában a német nyelvi fordítási versenyen a Pátzay tanulója az első helyen végzett. A csornai Hunyadi fizikatörténeti vetélkedőjén induló nyolc csapat közül szintén a pátzaysok bizonyultak a legjobbnak. A kapuvári térségi iskola sok tanulója vesz részt évről évre a levelezős versenyeken, annak ellenére, hogy ezek önköltségesek. A Pátzay iskola idén is megtartotta a hagyományos népdaléneklési verseny területi fordulóját.
– A tanév második felében is törekszünk arra, hogy tanulóink több szaktárgyi versenyre is eljussanak. Természetesen ehhez szorgalmas tanulókra és lelkes kollégákra van szükség, mivel a felkészítésre csak a tanítási órákon kívül van lehetőség.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play