Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rendszeresen találkoznak a választópolgárokkal

A Fidesz-KDNP-kezdeményezésre indult országjárás része volt az a csornai eszmecsere, melyen a kormányhivatal vezetője és a rendészeti bizottság szakpolitikusa fejtette ki véleményét hazánk jövőjéről, valamint a költségvetés alakulásáról. Gyopáros Alpár ugyan elvesztette a legutóbbi helyhatósági választást, de azzal is szeretné segíteni a csornai körzet lakóit, hogy fontos közéleti szereplőket csalogat a településre. A politikusokat, kormánytagokat itt tartózkodásuk ideje alatt számtalan esetben Csorna polgármesteréhez invitálta, hogy a város vezetője is lobbizhasson szűkebb pátriárkája érdekében.
Gyopáros Alpár és dr. Kocsis Máté félszavakból is megértik egymást. A kettejük közt kialakult barátság nemcsak abból adódik, hogy az azonos nézeteket valló fiatal politikai nemzedékhez tartoznak. A közéleti szereplőket még közelebb hozta egymáshoz, hogy néhány éve egy cipőben jártak, ráadásul ugyanazon a napon: Csorna országgyűlési képviselője megnyerte a 2009 novemberében tartott időközi választásokat, a józsefvárosi polgárok pedig bizalmat szavaztak a VIII.kerületben indult fiatal polgármesterjelöltjüknek. Gyopáros Alpár igazi, vérbeli józsefvárosi politikusnak tartja dr. Kocsis Mátét, és a képviselő szerint nem árt, ha a fővárosi emberek testközelből látják, hogy milyen a vidéki élet, ugyanakkor mi is bepillantást nyerhetünk a budapesti közéleti szereplők  gondolkodásmódjába.
Dr. Kocsis Máté Csornán korábban sosem állt meg, de idén decemberben a legjobb szándékkal látogatott el a Rábaközbe. Ha nem csal az emlékezete, gimnáziumi éveiben egy vízitúra alkalmával járt már a környéken. Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke Hódmezővásárhelyen nőtt fel, ezért ismeri a magyar vidék problémáit, még ha azok nem is teljesen azonosak. A józsefvárosi polgármester szerint az alapfeladatok biztosítása terén bajba került, eladósodott önkormányzatok helyzetén segít, hogy az állam átveszi a terhek egy részét, ezért egyetért a rendszert átstrukturáló, a pénzügyi stabilitást jobban biztosító helyhatósági törvénytervezettel.
Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal vezetője elmondta véleményét a Fidesz-KDNP országjáró körútjairól. Úgy véli, hogy jogos igény hívta életre a kezdeményezést, mert tisztázni kell az unió és hazánk pénzügyi helyzete miatt kialakult ellentmondó információkat. Jó, ha az emberek kormányzati politikusok szájából hallhatják a valós tények magyarázatát – tette hozzá a kormánymegbízott. A csornai összejövetelt is a kormány szándékainak egyértelműsítése miatt rendezték meg. Széles Sándor Csorna térségben betöltendő jövőbeni szerepével kapcsolatban megjegyezte: a kormány elé kerül az a társadalmi vitaanyag, mely szerint is a rábaközi település önálló járásként fog működni a következő időszakban. Azonos besorolásra számíthat Kapuvár, Beled pedig államigazgatási alközpont lesz, ahol Kormányablakot nyitnak.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play