Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Rövid idő alatt visszakapaszkodtak a megyei II. osztályba

Az ikrényi focisták két évvel ezelőtt még a Megyei II. osztályú csoportjában versenyeztek, és a negatív folyamatnak kiesés lett a vége. A játékosok akkor elhatározták: minél előbb visszakerülnek a magasabb osztályba.  A jó eredményekhez az is hozzájárult, hogy megváltoztatták a játékoskeret összetételét. A labdarúgásban sok időt eltöltő Bukta Ferenc úgy reagált, hogy már az első perctől kezdve öröm dolgozni a mostani gárdával. – Nem kívánok senkinek rosszabb játékosokat, mint amilyenek itt Ikrényben vannak – mondta Bukta Ferenc, aki minden külsős segítségért hálás, legyen az bármilyen apróbb munka. A sportegyesület elnöke úgy véli, ha egyben tudják tartani a játékosokat, és nem lesz nagyobb elvándorlás, talán a megyei II. osztály középerős csapata lehetnek. Bukta Ferenc úgy gondolja, több szempontból is érezhető a különbség a megyei másod-, illetve harmadosztályú  csa-patok közötti különbség. A felkészültségen és a technikai tudáson túl, talán az a legnagyobb eltérés, hogy a III.-as kategóriában idősebbek fociznak, akiknek csak a tisztelet jár azért, hogy még mindig vállalják a bajnokságon való megmérettetést.
Az ikrényi felnőtt és ifi csapat egyaránt bajnoki helyezést ért el a megyei III. osz-tályban. Aki még kevésbé kötődik a családhoz, az  könnyebben mozgatható – nyilatkozta Szipőcs Attila a focisták fiatal korára utalva. A klubmenedzser olyan, ún. győztes típusú játékosokat válogatott maga köré, akiket valamilyen szinten ismer. Az ikrényi csapat egységében erős, és a láthatóan gyengébb ellenféllel vívott küzdelmet sem könnyelműsködik el. Ezenkívül a labdarúgás nagyon fontos része a fegyelem – árulta el a siker titkát a menedzser. Neki az a feladata, hogy pénzt, szponzorokat, technikai eszközöket szerezzen a focistáknak.
A veretlenség ugyan nem jött össze, de a hétéves kora óta focizó Szabó Gábor azért elégedett – szerinte alázattal küzdő – csapata sikerével. A viszonylag könnyen megszerzett győzelmek miatt szerinte kicsit leeresztettek a játékosok, de az utolsó pár fordulóra megint összeszedték magukat. A vezetőedző szintén egységében értékelte az ikrényi labdarúgókat, s ezért  kiemelkedő egyéniségekről sem beszélt. A társaság jó része gyerek kora óta ismeri egymást, a többiek pedig a baráti körhöz tartoznak, így nem kellett őket különösebben összeszoktatni. Szabó Gábor abban bízik, hogy tanulva elődei munkájából, elkerülte az akkor elkövetett hibákat. A cél, hogy csapata minél többet birtokolja  a labdát, az ellenfél támadása esetén pedig gyors kontrával reagálni.
Fazekas Zoltánnak abszolút természetes, hogy ikrényi lévén kedvenc sportágát, a helyi labdarúgást támogassa, ráadásul mindhárom gyermekét megérintette a foci. Az elnökségi tag  koordinálja az önkormányzat és a vállalkozói szféra, valamint a lakosság által nyújtott anyagi és kétkezi támogatást. Fazekas Zoltán úgy gondolja, hogy több helyi fiatalnak kellene rúgnia a labdát ikrényi színekben, de a probléma okát most nem kívánta elemezni, abban viszont ő is egyetért, hogy összeszokott a társaság, s még a pályán kívül is barátoknak mondhatják magukat. Jó dolog a modern technika, a számítógép, de néha a testi épség megőrzésére is időt kellene áldozni - javasolta az elnökségi tag.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play