Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sági-Hollósi Éva rajzai Beledben

A kritikus alkotó ha visszanézi műveit, mindig talál rajtuk kivetnivalót. Sági-Hollósi Éva szerint így van ez rendjén, mert a fejlődőképes az ember a hibáiból tanul.


Sági-Hollósi Éva életében  mindig kitüntetett szerepet kapott az ábrázolás, mellyel hobbiszinten foglalkozik. Általános iskolás korában sikerélmény volt számára minden egyes rajzóra, de a mesekönyv illusztrátori és porcelánfestői karrier megmaradt az álmok szintjén. Gimnáziumi érettségije után jó néhány évvel elvégezte a lakberendező tanfolyamot, amelyen a képzőművészet csak érintőleges szerepet kapott, hisz a szobabelső rajzolgatáshoz kevesebb ihlett pillanatra volt szüksége. Kezdetben a gyermekportrékat grafittal készítte, de későbbi rajzait már pasztell ceruzával vetette papírra. Ha megragadja a látvány,   megörökíti, mert fogékony a szépre, de mint mondta, arányérzékre is szüksége van a rajzoláshoz. Mivel portrékészítéskor valósághű ábrázolásra törekszik, nem az emlékezetére, hanem a fényképekre hagyatkozik.

 

Beküldés dátuma: 2014. 11. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play