Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Saját forrásból újult meg a páli óvoda

A korábbi pályázatok kudarcaiban az is  közrejátszott, hogy nem tudtak annak a feltételnek megfelelni, miszerint öt-hat évre előre kellett volna prognosztizálni a gyermeklétszám-növekedést, hiszen már annak is örülnek, ha stagnál a faluban az óvodába járók száma.  Póczik András polgármester a következőről számolt be a sajtónak: Rekordidő, vagyis két hónap alatt valósították meg saját erőből a 13 millió forintos beruházást. A külső rekonstrukció keretében felújították a tetőzetet, teljes hőszigetelést kapott az épület, kicserélték a nyílászárókat, parkolót építettek és új kerítést is kapott a terület. A konyha a korábbinál nagyobb kapacitású üsttel üzemel a felújítás óta. A polgármester elmondta, hogy tizenkét kisgyermeket írattak be az óvodába, és néhány évre előretekintve is maximum tizennégy körüli létszámmal kalkulálnak.
Póczik András a beruházás indokaként sorolta: Nem mindegy, hogy a csemeték milyen környezetben töltik a mindennapjaikat, de az sem mellékes, hogy a szülők mit látnak, ha elhozzák  kicsinyeiket. A konyhában száz főre készül az ebéd, még a szomszédos Vág településre is innen viszik a főételt a szociálisan rászorultaknak. A polgármester továbbá elmondta: közvetlenül a 86-os főútvonal mellett található az óvoda épülete, melyre minden hazai és külföldi átutazó ráláthatott, így duplán örülnek a helyiek, hogy ezentúl egy megszépült intézmény hirdeti, hogy az itt élők törődnek a  településükkel.
Páli jelenlegi vezetőjének nincs sok izgulnivalója, hiszen nem akadt kihívója az október 3-i választásokra. Póczik András szerint ezt nem lehet egyetlen dologgal magyarázni, inkább úgy gondolja, hogy nem történt olyan rendkívüli esemény a négy év alatt, amely miatt szégyenkezni kellene a képviselő-testületnek. - Sok dolgot megcsináltunk, de még nagyon sok van hátra - jelentette ki a falu első embere. Nézete szerint neki és társainak addig érdemes elvállalniuk a közéleti szereplést, amíg érzik a külső és belső motivációt. Tovább folytatva:amíg az emberek értékelik és vissza is jelzik a tevékenységüket, valamint olyan reális célokat lát maga előtt, amelyekért érdemes küzdeni.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés