Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Saját ízlésvilágát tárja a nézők elé

Világos, napsugaras, virágillatú, elegáns, álom és szeretett szőtte, szépséget megjelenítő: e szavakkal jellemezte kedvelt műfaját Tihanyi Tóth Csaba, aki parádés előadásával nemrég megörvendeztette a csornai közönséget. – Az operett gyönyörű műfaj, ezért nagyon nagy szüksége van a világnak erre. Kicsit kivonja az embert a rengeteg borzalomból, és elvarázsolja a nézőket – mondta a prózai és énekes színész. Az operett nemzetközibb műfaj, és a nótákat újabban azért helyezi előtérbe, mert jobban tükrözi a magyar szellemiséget. A cigányzenei kísérettel előadott darabokat csak mi tudjuk hitelesen átadni.

Szeretetreméltó az, ami magyar, és ráadásul alapja a melódia, valamint a szépség.
Tihanyi Tóth Csaba  pályafutásának első öt évét Békéscsabán töltötte, majd szabadúszóként folytatta a színi mesterséget. A „bátor élet” tíz esztendeig tartott, s ez idő alatt hazánk számtalan teátrumában megfordult. A Barátok közt Novák Lacija  ezután vált ismertté a televízió nézői előtt.

– A színház szeretete nekünk természetes lételemünk volt, a zeneszeretet meg aztán pláne! – jelezte szakma iránti rajongását a művész.
A Magyar Nemzeti Színház színinövendékére nagy hatással volt  Bodnár Sándor, a legendás színészpedagógus és rendező munkássága. Saját társulatával, a Tihanyi Vándorszínpaddal 1997 óta lép fel, ami azért sem meglepő, mert a család több tagja is a színészetet választotta hivatásául: Tihanyi Tóth Csaba édesapja, és Kinga nevű húga szintén a világot jelentő deszkákon kamatoztatja tehetségét. A tizenhatodik évébe lépett vándorszínpad előadói nemcsak az őszi-téli szezonban láthatóak, hanem a nyári hónapokban is sok fellépést vállalnak. A családi vállalkozásban mindenkinek meg van a maga szerepe: a szülők menedzselik a társulatot, és vállalják a kapcsolattartást a kulturális intézményekkel. A gyermekeknek és felnőtteknek készülő darabok művészeti vezetőjét sem kívülről „importálják”, mert Tihanyi Tóth László egyszemélyben ellátja a rendezői és írói feladatokat. Az operett-társulatnak szintén oszlopos tagja Csaba felesége , aki a csornai előadás ideje alatt kisfiukra, Nimródra vigyázott odahaza. Az após, vagyis a szubrett primadonna édesapja Artisjus-díjas zeneszerző, így a mesedarabok állandó komponistája. A testvér, vagyis Tihanyi Tóth Kinga az utóbbi időben inkább a mesedarabok szövegeire koncentrál. A családtagok saját tehetségükön kívül nem számíthatnak külsős segítségre, teljes mértékben maguk viszik a családi vállalkozást, amelyet a közönség sok-sok éve tartó szeretete tart fenn.

Tihanyi Tóth Csaba nem szeretne választani a prózai és a zenés műfajok közül, mert mindkettő közel áll hozzá, és mindegyikben a nézők szórakoztatása a lényeg. Az elfoglalt művésznek nem jelent problémát a sok-sok fellépés, mert szerinte az embernek mindig arra van ideje, amire akarja. – Idáig az életem kisebb akadályokkal, de nagyon szépen haladt – hangzott az interjúban, ezért az előadó később is szívesen belebújik a közkedvelt Novák Laci bőrébe, és társulatával lelkesen járja az országot.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play