Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sajátos nevelési igényű gyermekek matematika versenye

A gyerekek minden verseny előtt nagyon izgulnak, de tanáraik szerint jó ha hozzászoknak az ilyen helyzetekhez, hiszen felnőtt korukban is kerülhetnek hasonló szituációba. Ha megtanulják, hogy kell kezelni a lámpalázat, később kevésbé fognak szorongani.

A csornai Arany János iskola évek óta elvállalja az eltérő tantervvel tanuló sajátos nevelési igényű gyermekek megyei matematika versenyének megszervezését. Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények (EGYMI), valamint a beledi, a téti és a kapuvári Széchenyi iskola nevezte be a tanulóit. Az EGYMI Mosonmagyaróváron, Sopronban, Győrben és Csornán működik. Öt évfolyamból összesen negyvenöt diák vett részt a megmérettetésen. A feladatlapokat a csornai iskola gyógypedagógusai állították össze a pedagógiai programban megfogalmazott követelményszint alapján.
Az Arany iskola tanulói három évfolyamon értek el helyezéseket: Sztojka Laura (4.o.) 1. hely., Papp Kristóf (5.o.) 1 hely., Lakatos Adrián 2. hely. (6.o.)

– Igyekszünk praktikus ismereteket átadni a gyerekeknek, életszerű helyzetekben tanítani őket, hisz amit megtapasztalnak, abból lesz használható tudás. Minél több helyre elvisszük a tanulókat, hogy minél többet lássanak, tapasztaljanak – fogalmazott Bella Imréné. Az intézményvezető szerint a tapasztalaton alapuló tudás a legbiztosabb ismeret. – Záró gondolatként szeretném elmondani, hogy számos új programunk valósult és valósul meg ebben a tanévben, amelyhez élvezzük a fenntartó, valamint a LEO Klub támogatását, akik önzetlen munkával segítik intézményünket.

Beküldés dátuma: 2018. 04. 23.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play